‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 31. #1640

Miért nem megy ki?

Cikk, geszt tesója (mindketten lányok). kiskorukban elég szökősek voltak mindketten, geszttel az élen. ő néha még a kaput is kinyitotta hogy járjon egyet. szerencsére nem lett baj, és leszoktattuk őket erről a "szokásról". azóta ha tárva nyitva a kapu sem mennek ki. gesztet mégis könnyen viszem sétálni, ha meglátja a prózt már rohan a kapuhoz, karmolássza, nyüszít, alig tudod ráadni a nyakörvet. cikk ezzel szemben maximum 3 méterre hagyja el az udvart, akkor is ha hívjuk.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 31. #9091

A kutyának elég jó az időérzéke. Nálunk is pontosan tudják, melyik nap megyünk kutyaiskolába. Ha csak minden hétvégén leviszitek, az szerintem nem baj, de legyen benne rendszeresség. Kerti kutyának is jó, ha sétálhat, ám csak rendszerességgel, különben több a probléma, mint a haszon.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 31. #9090

A kérdező hozzászólása:

Köszi a tanácsot, ezt megpróbáljuk, remélem sikerül! ;)
Nem, akármit csináltunk eddig mindig megmakacsolta magát, leült, vagy lefeküdt. És olyankor aztán ember aki meg tudja mozdítani. :s
Viszont sajnos csak hétvégenként tudnánk vinni sétálni, vagy minimum 2-3 naponta, mert külön van a család, apánál a kertes házban a kutyusok, mi meg a városban.
Hétvégente szoktunk menni apához, és olyakor "kutyázunk".
És sajnos nincs olyan közel a falu, hogy minden nap elmenjünk oda

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 31. #9089

Nézzetek meg pár ehhez kapcsolódó Csodálatos Kutyadoki részt. Volt egy olyan kutya, aki nem mert sétálni, megállt az utca közepén és kész. Azt is úgy húzta maga után Cesar. Azért kell így tenni, mert a kutyának nem tudod elmondani, hogy nem lesz semmi baj, csak úgy, hogy ha megtapasztalja, hogy valóban, most itt húznak, ez kicsit kellemetlen, akkor menjünk... jé... sétálok... még mindig sétálok... még mindig szép és jó minden... Szóval valahogy így. xD

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 31. #9088

Sétálni akkor vigyétek, ha akkor tényleg rendszeresen viszitek, mondjuk minden nap vagy minden másnap, különben megint szökőssé válhatnak. Ha Apukád rácsatolja a pórázt, s elindul vele kifelé, nem jön? Vagy ha a másik kutyával összekötitek?
Szerintem, ha a családban séta előtt meg mikor mentek ki, mindenki megpróbál nagyon izgatottan, nagyon boldogan és lelkesen viselkedni, s úgy kivinni őt, akkor ő is izgatott lesz, s majd szépen pórázon kijön veletek. Fontos, hogy mindenki örüljön és senki ne bosszankodjon, ha pedig kicsit betámaszt, hogy na ő nem megy tovább, nyugodtan, vidáman és minden sajnálkozás nélkül lehet kicsit húzni vagy megtolni hátulról, nem lesz tőle semmi baj, utána meg majd belejön. Az emberek sem könyörögnek egymás között a másiknak apróságok miatt, s a kutyák sem, akkor mi emberek se tegyünk így a kutyánkkal. Mint legfőbb tekintély, Apukád fogja kezében a pórázt ezeknél a próbálkozásoknál.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 31. #9087

A kérdező hozzászólása:

Imádja a kaját, mindent megtenne érte, de ha 10 centinél messzebb rakjuk nem megy oda érte :/
Vagy ha még nagyon közel vagyunk az udvarhoz odamegy érte, megeszi és visszafut.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. July 31. #9085

A kérdező hozzászólása:

Folytatás:
Azt hittük attól tart, hogy megint le lesz szidva, mint kiskorában, és hogy apától fél, mert amikor szökős korszakban voltak 1x-2x kapott a fenekére.
Amikor apa is hívja, akkor is csak csóválja a farkát, de nem jön.
Egyszer kicsalogattuk 5-6 méterig, de ott lefeküdt.
Alig tudtuk visszavinni az udvarra :/ Azt is próbáltuk hátha Gesztet követi. De nem...
A pórázzal amúgy nincs baja különösebben.
Engem viszont már zavar, végülis vadászkutya, nem tudjuk elvinni úszni, sose tapasztal igazán új dolgokat. Sokkal boldogabb lehetne, ha eljönne egy-egy sétára néha napján.