‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Lilian93 gazdi (Cirmi), 2012. August 04. #1651

Kint lét vagy bent lét?

Szóval a probléma az,hogy van egy 4 hónapos cicám aki eddig a lakásban lakott. és szerintem kivágyna a szabadba. csendes környéken lakunk és a bérházunk mögött van egy nagy füves rész fákkal. annyira szívesen leengedném és még lent is lennék vele, hogy egy kicsit kitombolja magát, de félek, hogy elengedem és többé nem jön vissza. valami más ötlet a hámon kívül?

kategória: macska, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2012. August 05. #9178

Örülök hogy szokja a hámot.
Amikor rajta van játssz vele tereld el a figyelmét aztán egyre többet rajta hagyhatod.
Idő után úgy hozzászokik hogy saját magával együtt tisztogatja, de nem úgy hogy le akarná szedni.
Nagyon jó dolog.
az én macskáim már azt is jól viselik hogy ha nem tudok folyamatosan kint lenni és ő rájuk figyelni kiköthetem őket és szépen lefekszenek és nézelődnek.

Válaszolta Lilian93 gazdi (Cirmi), 2012. August 05. #9177

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat, azóta kapott egy szép hámot és a napokban kap bolhariasztós nyakörvet is. Legalább pozotívumnak mondható, hogy amikor ráadom nem megy lapos kúszásban hanem már egyre megszokottabb lesz neki.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2012. August 04. #9157

Szerintem mindenképp a hámot használd, és várd meg míg kullancs elleni nyakörvet adhatsz rá. csak amikor be van biztosítva akkor engedd a füves gazos részbe .
És még egyszer mondanám hogy kell az a hám mert amíg kicsi biztos nem szalad világgá és el lehet kapni de mikor már nagy lesz akkor bottal ütheted a nyomát ha valamitől megriad.
Az meg a másik hogy ha hám van rajta attól még lehet hosszú póráza több méteres és amikor a világot fedezi fel nem fog a hámmal foglalkozni.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. August 04. #9156

Szerintem ha van hordozója vidd abba le és egy kicsit fogd vissza hogy ne olyan hirtelen menjen ki. Mi is úgy szóktattuk hozzá Cappy-t.

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. August 04. #9152

Szerintem is jobb a hám,mert nem biztos hogy vissza megy ha hívod.Vagy pedig nem viszed ki,elég nehéz választás!!!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. August 04. #9151

Ha semmiképp sem akarsz hámot... Hát, ugye első nekifutásra nem fog elrohanni a nagyvilágba, úgyhogy akár meg is taníthatod, hogy szóra visszajöjjön, s ezt a szót az etetéssel is összekötheted. De azért a macska nem olyan, mint a kutya, s sok kutyánál sem működik ez, szóval... Mivel nőstény macska, nem fog elmenni és nem visszajönni, mert a macskák ragaszkodnak az otthonukhoz, de érheti baleset. Ahol én laktam, az is csendes környék volt, s a szomszédaimnak voltak macskáik, s mind megvolt, az ivartalanított nőstények meg mind ott lebzseltek a ház mellett. Persze az enyémet ellopták. xD