‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte MUSABELLI gazdi (MISSY), 2012. August 04. #1653

Egész évben szőr hullás

Nekem egy pekingi palota kutyám van 2éves múlt májusban ! jó másfél éve húllik a szőre nem tudom ,hogy miért ? nem csak tavasszal és ősszel hullik hanem télen is ,és nyáron is ! valahol azt olvastam ,hogy az össze vissza evés és a tejes tápértékű eledelek hiánya okoz hatja de vagy két hete már át tértünk a májas és a vírsliről a tápra és a konzervre de még mindig hullik a szőre ?! kérlek titeket , hogy válaszoljatok !!!!!!!!!!!!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MUSABELLI gazdi (MISSY), 2012. August 18. #9353

A kérdező hozzászólása:

sziasztok !köszi az eddigi válaszokat ! Nos ő fajtiszta ,és csak annyira van bent ,ha este van , vagy ha esik az eső vagy ha tél van ! nem a szobába van csak az előszobába és ott télen +8és +10 C van ! Petigré száraz tápot és konzervet kap! A Bundája szép fényes nem áll csomókba a szőre ! Nem utal ekcémára ! nem rühes nem is volt !

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 05. #9166

Attól függ mennyire hullik a szőre, mert van az alap amit jól írtak hogy lakásban tartva folyamatosan hullik mert nincsenek nagy hőmérséklet ingadozások nem érzékeli a telet nyarat, de ha csomókban hullik vagy meg van ritkulva néhol, piros a bőre korpás, vagy kiütéses, sebes akkor más a baj. Két hét alatt nem fog átállni egy kutya szervezete ahhoz egy fél év is kell mire rendesen lecserélődik a bundája és egészséges lesz az új táptól, ha csak virslit meg májat kapott az nem túl jó tehát légy türelmes.Nekünk is egész évben hullik a szőrünk egyébként és pincsi keverékek vagyunk, nyáron le szoktam nyíratni akkor nem hullik annyira, milyen táppal eteted most? van olyan ami az egészséges bőr és szőrre van , de van kiegészítő is vitamin por amit a kajájára lehet rakni az a neve hogy immunovet az enyémnek gyönyörű lett a szőre tőle csak le kellett állni mert nagyon megnőtt az étvágya tőle.

Válaszolta annali gazdi (Málna Luca), 2012. August 04. #9164

nincs Mindenkinél ÍGY (rosszul írtam: mindigy így)

Válaszolta annali gazdi (Málna Luca), 2012. August 04. #9163

Legalábbis é ezt gondolom, de lehet,hogy nincs mindig így.

Válaszolta annali gazdi (Málna Luca), 2012. August 04. #9162

Szia! Nekünk magyar vizslánk van és neki is egész évben hullik a szőre, csak van amikor jobban és van amikor kevésbé. Egy lakásban tartott kutyának egész évben hullik a szőre.

Válaszolta Berkenye gazdi (Berkenye), 2012. August 04. #9159

Szia, nekünk is van egy pekingink, de még nem tapasztaltunk ilyet. Én azt gondolom, hogy valami bőrproblémája van (pl.: rühesség, ekcéma). De az is lehet, hogy allergiás a táp egyik összetevőjére. Nem tudom, de ezeket látom legvalószínűbbeknek. Állatorvos megmondhatja! ; )