‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte őrangyal gazdi (Szotyi), 2012. August 12. #1677

Tyúkvadászat ?

Azt kérdezném valakitől, h. mit tanácsol hogyan szoktassam le 4 éves rövidszőrü tacskókutyusomat arról, hogy ne lesse a szomszéd tyúkjait, és várva a kellő pillanatra ha átjön, ne fogja meg és ne folytsa le. egyébként okos, tanítható, de ebben nem fogad szót, hogy nem szabad. ha észreveszem nem dicsérem meg, és megkötöm és egy darabig el van és duzzog. hiába mondom ezt nem s zabad, ő ezt elfelejti és újra meg újra a szomszéd tyúkja és cicája a célpont. persze ez haragot szül. megjegyzem, nem ő megy át, hanem átjbújik, v. átrepül a tyúk nem sűrün, de ez is idegesítő. a cica tartás nálunk nem jöhet szóba. mit tegyek? állandóan megkötve sem lehet. a szomszéd azt mondja, h. a kutya kaparja ki a kerítésnél. én meg azt, hogy ez nem igaz, hanem átjön, v. repül.

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta dalmimaci14 gazdi (Maci), 2012. August 28. #9479

nekünk is van egy ugyanilyen kutyánk de ő a mi tyúkunkat fogja meg már mindent megpróbáltam de nem használt.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 13. #9251

Ha a tyúkok mennek át akkor a szomszédnak kell arról gondoskodni hogy ne tudjon kibújni, ill. a macskákat sem kell félteni mert szeretik hergelni a kutyákat. Ha a szomszéd azért mérges mert átmegy hozzátok az ő tyúkja és a kutyus megfogja akkor fel kell hívni a figyelmét hogy nektek jó a kerítésetek és a ti kutyátok nem megy át hozzá tyúkot kergetni, ha azt akarja hogy a probléma megszűnjön gondoskodjon megfelelő tyúk kerítésről. Nem a ti kutyátok a hibás abban hogy átmennek a tyúkok és hajtja a vadász ösztön a szomszéd is hibás!