‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. August 13. #1683

Tacsi piti?

Zsöminek szeretném megtanítani a pitizést, és szeretném megkérdezni, hogy ez nem terheli-e meg a gerincét. (?) illetve ősztől vele is járnék agilityre, de nemigen akarom ugráltatni. (bár akkor is ugrál, ha nem akarom, pl ha labda van nálam, játék közben, vagy amikor házat őriz, és a kapura ugrál.) esetleg úgy, hogy a földön vannak a lécek, vagy féloldalasan? :)

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2012. August 14. #9272

Nagyon-nagyon sérülékeny gerincük van a tacskóknak,szerintem épp elég a mindennapi ugrabugra.Én nem tanítanám meg pitizni.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 14. #9261

Hát a tacsik elég hosszú kutyusok és néha akkor is kialakulhatnak gerinc problémák náluk és izületi bajok, ha nincsenek erősen igénybe véve, lásd tacskó bénulás és társai. Szerintem nem arra vannak kitalálva, hogy agilityzzenek, bár lehet tévedek nekem 10 éves a kutyám és gerinc bántalmai vannak, pedig sosem volt megerőltetve és nincs elhízva, ha ilyen dolgokat akarsz vele csinálni nem árt a tudatos táplálás mellette pl porc és izület védős táp etetése vagy zöld kagyló kúra szerű adása, lévén hogy hosszú a gerincük a törzsük sérüléseket szenvedhet, én nem kísérleteznék ilyennel de ez csak az én véleményem...