‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Göri gazdi (Donna), 2012. August 21. #1711

Egy amerikai staffordshire terrier kölyökkel kapcsolatos nevelési tippek?

Van egy kölyök kutyám és szeretnék pár hasznos tippet, vagy tanácsot olyan gazdiktól akiknek ilyen kutyájuk van, vagy szakértők nevelési tippjeit várom! előre is köszönöm:)

kategória: kutya, válaszok száma:12, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 26. #9457

Hát igen,nagyon oda kell figyelni,hogy honnét veszel kutyát,vagy készítheted a pénztárcádat. A staffiknál meg különösen meg kell nézni hogy kitől vesztek kölyköt,mert (sajnos :() még mindig vannak rossz idegrendszerű szülők,ha ez első ránézésre nem is látszik.

Válaszolta borostimea gazdi (Akira), 2012. August 26. #9456

határozott erős " kéz" ,türelem,szeretet :) Nekem nem volt gondom a tanítással,könnyen tanult:) Inkább az egészségével :S nem jó helyről vettük mit később kiderült,sok betegségen átestünk sajnos emiatt nem egyszerű vele,nem mindegy mit eszik folyamatos vitamin,de ennek ellenére is nem adnám oda semmiért! :) Most is sajnos elkapta a szőrtüsző atka szerintem :( Pedig a kiltix nyakörvet kapta meg két hónapja van rajta,mégis vakaródzik és olyan mint amikor atkás volt,szerintetek ezzel a nyakörvvel is elkaphatja? Sajnálom szegényt ,holnap talán eljutok vele dokihoz,de ha nem végeznék időbe akkor marad a kedd ....

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 25. #9448

Persze,csak nehogy valaki félreértse :D

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 24. #9441

De persze ezekhez a több órás munkákhoz a kutyának nem csak óriási önfegyelemre van szüksége,hanem jó kondira is.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 24. #9440

Csak ilyen kis korban nem tudnak 5 percnél tovább koncentrálni. Vannak kutyák akik több órát dolgoznak naponta. És a kutyaiskolában is legalább 30 percet kell majd koncentrálnia. Ahogy nő,úgy fokozatosan növelheted a tanítás idejét,de mindig csak addig csináld amíg a kutya élvezi.
De szerintem 3-4 hónapos koráig bőven elég tudnia a nevét és pórázon sétálni,esetleg az "ül" vezényszót lenne érdemes előtte ,a többi ráér utána is.

Válaszolta Göri gazdi (Donna), 2012. August 23. #9424

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm:) Nagyon rendes tőled, hogy segítesz és ha lesz valami kérdés majd irok egyből:):):)

Válaszolta shyro gazdi (Kyra), 2012. August 22. #9410

Helló sziasztok.Nekünk is van egy kölyök amstaff 8hetes és hiperaktív.Önfejű makacs és akaratos.....Viszont kezelhetőek ezek a problémák ! Csak mi egy dologban nem tudunk mit csinálni az pedig a harapás.... nagyon nagyon sokat harapja a kezünket és nem akar leszokni attól függetlenül hogy okos mivel 8hetes már tudja az ül.fekszik parancsot.
ha esetleg megosztanátok velünk is a tanácsokat illetve tapasztalatokat hálásak lennénk.
Üdv.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 21. #9406

Ha neveléssel kapcsolatban van még kérdésed,nyugodtan kérdezz,amiben tudok segítek,ha meg nem tudom az adott problémára/ kérdésre a választ,tudok ajánlani több kiképzőt is ( itt blökin is) és más oldalakon is. Többen vannak akiknek személyesen is ismerem a munkáját,tudom milyen módszerrel dolgoznak,és bátran tudom őket ajánlani,ha szükséged van rá :)

Válaszolta Göri gazdi (Donna), 2012. August 21. #9405

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm:)

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 21. #9402

Én nem tartok staffit ,de rajongok a fajtáért,sokat olvastam róluk.
Életvidám,pörgős és sokoldalú munkakutyák,akik nem azért dolgoznak mert muszáj,hanem azért hogy gazdájuk kedvében járjanak. Én is láttam már őket minden sportban,agility,öv,frisbee stb. és nagyon jól megállják a helyüket mindenben.
De mint minden kutya,ők is következetességet igényelnek.
Elengedhetetlen a mindennapi séta ami szerintem szorosan összekapcsolódik a szocializációval,hiszen séta közben,(legtöbb esetben) találkoztok más emberekkel,kutyákkal,másrészt a kutyus megtanul szépen pórázon sétálni,vagy ha elengeded akkor meg fontos hogy kutya 100%-osan behívható legyen. Így dióhéjban ennyi, de majd biztos ír olyan is,aki már több éves tapasztalattal rendelkezik a staffikkal kapcsolatban.