‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. September 05. #1740

Meddig tart a tüzelés?

Sziasztok.
szuzi tegnap kezdett el tüzelni. a tüzelés meddig tart?
köszönöm a válaszokat.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. September 07. #9584

Kedves Szuzi!
Elnézést,de megnéztem a korod, az alapján írok neked, remélem nem haragszol meg érte. Mivel fiatal vagy, első tüzelésednek tűnik a dolog. Az a cikk amit Csibi belinkelt nagyon hasznos. Elég sok információt kiszűrhetsz belőle.
A tüzelés átlagosan 21 napig tart, de az első tüzelés lehet rövidebb, majd 1-2 hónap múlva újraindulhat és akkor tart 21 napig. A kutyák átlagosan 6 havonta tüzelnek, de 4-12 hónapos intervallum is előfordul. Ez a lényeg a cikkből. A méretedhez mértan, persze ez az idő lehet rövidebb,vagy épp hosszabb,ezt a genetika is hozhatja.

Hasznos lenne az ivartalanítás, és elsősorban nem a nem kívánt almok,hanem az ezzel megelőzhető kialakult betegségek végett. Gondolok daganatra, méh vagy petefészek gyulladásra.
Viszont ezzel várni kell,hogy az első tüzelés lemenjen. Sokan követik el azt a hibát,hogy ez előtt ivartalanítják a kutyákat. Persze, baja ettől a kedvencnek nem lesz,viszont nem fejlődik ki az a hormonszint ami az egészséges növekedéshez szükséges,így célszerű megvárni,de ajánlatos az ivartalanítás!

Válaszolta Petra1992 gazdi (Manó), 2012. September 06. #9577

Szia.
A tüzelés 2 hétig tart.
1 évben 2X-r tüzelnek.
Majd a második tüzelése Februárban lesz.
Fél évente kell számolni.


Válaszolta Petrus26 gazdi (Csibi), 2012. September 05. #9572

http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/kutya-tuzeles-fedeztetes-139/1425/

Olvasd el sokat segít vagy keress rá neten.Ennél többet én nem tudok segíteni.