‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gavdori gazdi (Defi), 2012. October 11. #1801

Ha 2 gazdi van ??

Sziasztok! tegnap érkezett hozzánk egy 8 hetes boston terrier kisfiú defike ! a kérdésem az lenne , hogy a párommal mindeketen tudatosan ugyanazon módszerek alapján szeretnék nevelni , tanítani a konkrét kérdés hogy legyen e egyikőnk a "falkavezér" vagy hogy külön külön tanítsuk gyakoroljuk vele a dolgokat??? ez egy óriási kérdőjel a válaszod pedig óriási segítség lesz hogy minél egyszerűben, letisztultabban , tudatosabban és hatásosabban tudjuk nevelni és nem összezavarni a tanulási folyamatokban !!! köszönöm dóri

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BeagleKennel gazdi (Hubi), 2012. October 11. #9887

Valóban a kutyus dönti el hogy ki a falkavezér neki. A falkavezér nyilván nem az a személy lesz aki mindig dédelgeti, dögönyözi, hanem aki megszabja neki a határokat és komolyan fegyelmezi.
A tanítását szerintem bárki elvégezheti, nem kell ezt se megszabni hogy ki melyik napon, hanem ahogy jön, ahogy idő lesz úgy legyen tanítgatva nevelgetve.

Válaszolta gavdori gazdi (Defi), 2012. October 11. #9885

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm az eddigi tanácsokat !! :D

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. October 11. #9883

Szia! Mi is három gazdisok vagyunk, nálunk is a legszigorúbb embert választotta ki falka vezérnek aput.Ránk is hallgat de persze nem úgy és nem tart tőlünk. A lényeg tényleg az hogy próbáljátok meg egyformán nevelni amit az egyik nem enged azt a másik sem, mert nálunk anyu pl úgy sétáltatja a kutyát hogy amerre ő akar menni én pedig amerre épp kell mennem és sokszor néz rám mért nem arra megyünk amerre ő akar, hiszen más engedi. Szóval az a lényeg hogy egyformán tanítsátok:)

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. October 11. #9881

sziasztok!
a falkavezérséget nem TI válasszátok ki hanem maga a kutyus!! Ez biztos.
Nálunk is 3 gazdija van Brúnónak és bármennyire is próbáltuk és próbáljuk ŐT közösen nevelni szerintem a páromat nevezte ki falkavezérnek. Neki sokkal jobban szótfogad és jobban tart tőle mint tőlem meg a gyerektől ettől függetlenül mindhárman következetesen ugyanazt nem egnedjük illetve engedjük meg a kutyusnak.
Sok sikert és remélem sok jó tanácsot kaptok még a többiektől.