‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2012. October 14. #1814

Megeszi a kutyám a saját székletét mitől lehet?

Megpróbáltam mindent amit tanácsoltak. az állatorvos azt mondta vitaminhiány írt fel vitamint, most is kapja, mégis megeszi. a tenyésztő akitől hoztam a kutyát azt mondta ez egy kölyökkori rossz szokás lefog róla szokni. ismerősnek is volt ilyen gondja ő beszórta a székletet paprikával és borssal hogy elmenjen tőle a kedve. ezek közül egyik se vált be. volt már ilyen gondotok? hogy lehetne megoldani?

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2012. October 18. #9967

A kérdező hozzászólása:

Köszi a válaszokat, megpróbálok tápot váltani és úgy megnézzük hogy mit csinál. Eddig is bárány húsosat kapott, szóval max halasra tudok váltani.

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 18. #9956

Mindenképp váltsatok ételt,most olvastam,hogy orvosnál voltatok már vele. Kezdj el kicsit minőségibb,vagy más összetételű tápban gondolkodni. A Belcando tényleg szuper táp,mondhatni a prémiumok csúcsa,de sokak számára megfizethetetlen. Vannak más jó minőségű tápok is, esetleg ha a környékeden élők közt van hasonló korú és fajtájú kutya, kérdezd meg őt mit adnak nekik..

Mindenképp olyan tápot válassz, amiben a gabona és hús arány megfelelően val elosztva, tehát a növényi származékok nem dominálnak az összetételben, esetleg válts baromis helyett bárányosra vagy halasra. A csirke csontjából őrölt lisztet tartalmazó száraz eledelek okozhatnak későbbiekben allergiát, vagy a kutya emésztésében gondokat, ebből is következhet a nem megfelelő vitamin felszívódás amitől a kutya széklelet eszik.

Nálam is ette mindkettő, míg nem váltottam normál minőségű eledelre..

Szóval a problémáddal nem vagy, voltál és leszel egyedül. Ez kölyköknél gyakori dolog.

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2012. October 17. #9945

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sajnos muszáj okosabb emberhez folyamodni, így mivel most kap majd gyógyszert, ezért majd megkérdezem a székletevést is.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. October 16. #9943

Én úgy hallottam hogy azért, mert az anyjától látta hogy a kiskutyák után takarít, de hátha ez segít egy kicsit
http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/a-szeklet-elfogyasztasa-koprofagia/2912/

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. October 15. #9933

A kutya akkor eszik jellemzően székletet,ha valamely vitaminból kevés van szervezetében vagy nem hasznosul.
Ilyenkor ajánlott tápot váltani,vagy multivitamint adni a kutyának,hogy pótolni tudja szükségleteit.
Persze a "perverz"étvágy mögött meghúzodhat más is a háttérben,de többnyire ez a jellemző.

Javasolt ilyenkor még, ha esetleg rajta kapod a kutyát, hogy tiltasz neki. Nem kell ütni érte, elég ha nyakörvnél fogva kap egy rántást és tiltod neki a nem,fúj vagy hagyd vezényszóval. Kölyköknél ez gyakori jelenség, mert nem hasznosít mindent szervezetük. Mindkét kutyámmal átestem ezen.

Vigyázz rá veszélyes tud lenni,nem csak a férgek szempontjából,hanem mikor a kutyus fogzik így tugyja legegyszerűbben elkapni a tetanusz vírust, ami a székletben azon belül is a lótrágyában fordul elő legnagyobb számban.

Légy óvatos!

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2012. October 14. #9930

A kérdező hozzászólása:

Az ananászt még nem halottam, a sajtot halottam, de azt nem eszi meg. Kapni kap érte, de nem szeretném "agyonverni" érte.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. October 14. #9928

Ha fiatal még a kutya akkor idővel lefog róla szokni. Nálunk azért ette mert el akarta tüntetni más szagát a környékről.De már annyit kapott érte,h inkább már lepisili.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. October 14. #9923

az okot nem tom,nálunk az vált be h konzervet adtunk a kutyának és csepegtettünk bele egy kis ananász-levet.egy kutya számára olyan lett a szaga h többet nem evett belőle