‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Purple gazdi (Hennes), 2012. October 22. #1832

Dominancia?

Sziasztok!

új vagyok a fórumon, és egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltaktól. decemberben lesz két éves a német juhászunk, a lakásban megcsinál mindent, de ha elengedem a parkban, kezdődnek a gondok. az eldobott játékot nem hozza vissza egy idő után, hanem elszalad vele. a behívásra nem reagál, hanem csak távolról néz. minden fantáziámra szükségem van ahhoz, hogy magamhoz csalogassam és pórázra vegyem. az igazsághoz tartozik, hogy négyen vagyunk a családban, a feleségem és a két kisfiam elég sokat ajnározzák és amikor én nem tudom vinni a kutyát, ők mennek le vele. gondolom dominancia probléma lehet a kutya engedetlensége miatt, de hogyan lehet ezen segíteni? elverni nem akarom egyelőre...
előre is kösz a válaszokat!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta buksi22 gazdi (Gyna), 2012. October 31. #10088

nem szocalizálodott a többi kutyákkal kiskorába ezt elkell kezdeni.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2012. October 25. #10046

Amúgy azért ezzel a módszerrel tanítottuk meg neki a behívást mert míg az udvaron belül minden érdekli labda, rágórongy jutalomfalat... réten, erdőben semmi nem érdekli csak az illatok és a szagok a felfedező körút így ki kellett valamit találni.
Nekünk ez vált be.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2012. October 24. #10045

Mi a kutyánknál úgy tanítottuk meg a behívást hogy amikor nem akart szót fogadni akkor ha volt rá lehetőség mindig elbújtunk hogy megijedjen mintha megszabadultunk tőle és otthagytuk volna. Olyankor az a jó ha megijed és keresi az embert. (persze ezt nyugis helyen jó gyakorolni nem ahol autósok megfordulnak)Ezt jó párszor el kell játszani és a behívással nem lesz gond.
Természetesen ha hívásra jön na akkor megérdemli a simogatást és jutalomfalatot mert a dicséretből tanulnak.