‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte anikobori gazdi (Bori), 2012. October 22. #1835

Mit tegyek ha?

El hizott a kutyám a 16 kiló helyett 20 mit tegyek nincs idönk nagyon sétálratni!

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta anikobori gazdi (Bori), 2012. November 26. #10343

A kérdező hozzászólása:

nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat le ment 15-kilóra KÖSZÖNÖM mindenkinek!!!

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. November 21. #10259

Nyarvinka megfogalmazása kicsit nyers volt, de benne van a lényeg!
Egy állat nem egy plüss játék, amivel csak akkor foglalkozom, ha van kedvem és felesleges időm.
Iskola után még világos van, el lehet vele menni sétálni, vagy lehet felnőtt felügyelete mellett olyat játszani vele, amivel megmozgatod. Később, amikor már nincs világos, lehet bent a házban tanulni és netezni..ha ez volna a probléma.

A kérdés lényege pedig ugye az, hogy "mit tegyek ha?"
Pl. a sopánkodás és kifogás keresés még egy elhízott állaton se segített.
Fogyni a feleslegből pedig sok mozgással ÉS megfelelő táplálkozással lehet. Tehát nincs az etetéseken kívül sok finom falatocska, lepottyanó darabok. Az ételnek a kutya emésztése, mérete és életvitelének megfelelően tartalmazzon fehérjét, zsírt, stb. Erről az állatorvos biztos tud tájékoztatást adni, ha elmeséled neki a körülményeket, szokásokat az etetéssel, napi programmal kapcsolatban.
Mellesleg arra is fényt deríthettek, hogy nem-e betegség miatt hízik.

Egy szó, mint száz: mozgás, mozgás, mozgás!

Válaszolta moni13 gazdi (Csavargó), 2012. November 21. #10258

Nyarvinka nem azért mondom hogy bántsalak csak honnan tudod lehet hogy tényleg nincs ideje le vinni és mi van ha nem engedik a szülei hogy egyedül sétáltassa?? erre nem gondoltál??? na mind1 az a lényeg hogy ha néha van időd akkor vidd le sétálni vagy ha nem engedik akkor sok gyerek keres kutya sétáltatással pénzt kérj meg valakit hogy vigyele és adsz neki pl 500ft-t!!!!

Válaszolta moni13 gazdi (Csavargó), 2012. November 21. #10257

Nyarvinka nem azért mondom hogy bántsalak csak honnan tudod lehet hogy tényleg nincs ideje le vinni és mi van ha nem engedik a szülei hogy egyedül sétáltassa?? erre nem gondoltál??? na mind1 az a lényeg hogy ha néha van időd akkor vidd le sétálni vagy ha nem engedik akkor sok gyerek keres kutya sétáltatással pénzt kérj meg valakit hogy vigyele és adsz neki pl 500ft-t!!!!

Válaszolta Daisyke gazdi (Daisyke), 2012. November 08. #10139

Ha van udvarotok, akkor fussatok vele hogy fogyjon le pár kilót. Ha pedig nincsen udvarotok akkor sajnálom de nem tudok segíteni... :(

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. October 31. #10091

Nos, megkérdezhetem, hogy ha nincs időd a kutyádra, miért vetted? Vagy akkor oldd meg, ha már megvetted. Vagy ha tényleg nagyon nem tudsz vele foglalkozni, akkor kérj meg valakit a családodból, hogy mozogjon vele egy kicsit. És nagyon ajánlom hogy keress egy kutyás sportot (pl. agility), amivel te és a kutyád is jól szórakoztok! Ezzel nem csak a kilók lesznek rendben, hanem jót tesz a kutyád állóképességének, izomzatának, koncentrációjának is. Továbbá még versenyezni is lehet, ha van hozzá ambíciód és időd. :)

Válaszolta buksi22 gazdi (Gyna), 2012. October 31. #10087

kis kaloria tartalmu tápot kell neki venni. de a kutyát kikell vinni hogy mozogjon.

Válaszolta Zitty gazdi (Nyarvinka), 2012. October 30. #10066

Mi az hogy nincs idő?
Arra van ideje az embernek amire akarja... netezésre érdekes van idő...

Plusz a séta nemcsak az elhanyagolt kutyának tesz jót hanem az eltunyult gazdának is.

Válaszolta kicsiancsi gazdi (Füge), 2012. October 24. #10043

Pedig setalj vele sokat! Ez a legfontosabb a kutyanak, hogy eleget mozogjon... Ettol tud jol aludni, ettol lesz kiegyensulyozott, fitt es egeszseges. Nekem yorkim van, elvileg nem igenyel sok setat, megis reggelente setalunk 30 percet, estenkent meg tobb, mint egy orat, pedig napi 8-9 oraban dolgozom, es szerencsere nem az a tipikus yorki, aki csak alszik egesz nap... szoval nem vagyok otthon en sem ejjel-nappal, ha ez az akadalya nalad :)