‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. October 30. #1842

Hogy lehet megtanítani?

Sziasztok!
a kutyámnak: jojonak megszeretném tanítani a szobatisztaságot,de nem tudom,hogy hogyan kell!ha ti tudjátok légyszi megírnátok!
köszike előre is!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta buksi22 gazdi (Gyna), 2012. October 31. #10086

ha kicsi és bepisil vagy mást elöször ha észreveszed, rakd egy ujságpapirra. és ha megint,. akkor picit dugd bele az orrát, és üss egy kicsit a fenekére.

de ezt sokszor elkell játszani, hogy megtanulja

Válaszolta bráh_ gazdi (Csipesz Nina), 2012. October 31. #10079

http://borafotozik.blogspot.hu/2012/10/nf-szobatisztasagra-neveles.html
Remélem segítettem

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. October 31. #10077

helló.
szobatisztaságot szeretnéd megtanítani. Jól látom,hogy 1 éves a kutyus.
Hát akkor nem annyira van tanácsom nekünk a kutyus 5 hetesen került hozzánk s mivel kemény két hónapig (mig az összes oltását nem kapta meg) nem lehetett levinni mi pelenkát használtunk és az előszobában kijelöltünk egy helyet ahova mindig mehetett elvégezni a dolgát. Ha sikerült neki nagyon megdicsértük akár egy kis jutalomfalatkával is és nagyon hamar mogszokta,hogy ha kell akkor oda csakis kizárólag.
Aztán végre elkövetkezett az amikor már levihettük megkapott minden oltást - akkor viszont szigorúan 2 óránkétn mindig levittük (pedig 4.emeleten lakunk) és gyakorlatilag innnen számítva kb. 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett a kutyus. Már két hét után 8 órát kibirt pisi,kaki nélkül.
Remélem neked is mihamarabb sikerül jutalmazd ha sikerül neki a kijelölt helyre elvégezni a dolgát és sokat vidd le eleinte aztán ha szobatiszta már azért lehet csökklenteni ezeket a leviteleket.
Sok sikert remélem mihamarabb sikerül Nektek is.