‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. October 31. #1843

Harap mit csináljak?

Van egy 4 hónapos kutyánk. egy pitt. és ha valaki elmegy az utcán, rágja a kerítést és ami előtte van.
plusz ma jöttek hozzánk és fogta és belecsípet. ha nem lettem volna ott akkor bele harapott volna. hogyan szoktassam le róla?

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. November 12. #10150

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.
A helyzet nem javult sajnos. Talán még rosszabb mint volt. Amikor jönnek hozzánk addig nem nyugszik még valakibe bele nem csíp.
Minden nap vele vagyok és látom amikor a kerítést rágja vagy a fát rágja és akkor szolok neki de semmi, úgyan úgy csinálja.
Mint például tegnap is jöttek nálunk árusok az egyik ismerősöm a kerítéshez ment és bele harapot és nem engedte el. Csak akkor ha rá szoltam.

Szerintem az is lehet azok amiért ezt csinálja mert kenneles kutya volt. Sajnos.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 01. #10092

A problémának két oka lehet:
- A látogató szagával, mozgásával, vagy valami mással ingerelte a kutyát, aki ezért támadott. Ez így teljesen érthető, ösztönös cselekvés. Ilyenkor nem tudod leszoktatni, de nem is kell.
- A kutya valamilyen okból nem kedveli az idegeneket. Ez az agresszió. Erről nem lehet büntetéssel leszoktatni, az csak rontana a helyzeten. Az agresszió kezeléséhez nagyon fontos, hogy kutyád tudja, hogy te a barátja vagy, és nem bántod. Másrészről lennie kell egy kis tisztelettel irántad. Már a testtartásod is sugallja, hogy te vagy a főnök. Mindig húzd ki magad, és legyél határozott vele! Ne engedj semmiből, amíg el nem éred nála, amit akartál! És ha hallgat rád, jöhet egy kedves, baráti dicséret. Tudnia kell, hogy ha azt mondod neki, hogy ,,Nem!'', akkor rosszat csinál.
Erre pedig jó példa az én kapcsolatom a kutyákkal. (Hozzáteszem, nem saját kutyáim, mivel nem lenne időm kutyára a madarak mellett.) A szomszédban 3 kutyát tartanak, és ki tudnak jönni az udvarról. Nem egy nap volt már, mikor kint vártak a ház előtt reggelente, ahhoz képest, hogy én se enni, se inni nem adok nekik. Mindig kedvesen beszélek hozzájuk, nem verem meg őket, és jobban hallgatnak rám, mint a gazdájukra. Ez talán csak azért van, mert én higgadtabb vagyok velük, és ez tetszik nekik, megnyugtatja őket.
Tehát a lényeg mindig a határozottság. Te vagy a főnök, de legyél mindig a barátja is a kutyáknak! ;) Verni nem kell semmiképp.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. October 31. #10089

Szia!
Én nem kezdeném el szidni orrba-szájba.
szerintem a lehető legjobb megoldás, ha szakember (kutyaiskola) segítségét kéred, mert éles helyzetben, ha látják a problémás eseményt biztosan tudnak segíteni. Így látatlanban nem lehet megmondani, hogy miért tett így a kutyád, ezért a probléma kezelése se lehet akármi.
Megjegyzem, az a dolga, hogy védje a területét és a családot, tehát a reakciója, még ha túlzó is volt, helyesnek mondható. Nem leszoktatni kell róla, hanem kontrollálni.

Válaszolta buksi22 gazdi (Gyna), 2012. October 31. #10085

nem tudja vagy nem vagy a szemében falkavezér.ezt már ilyen kutyáknál 3 honaposan tudatni kell velük, és hol a helyük.néha egy kicsit mikor szobol nem ért, másképp is kell fenyiteni. én ezt c sináltam, és mind a két kutyám szotfogad, és minden pillanatban az én kivánságomat lesik.és mindenhova jönnek utánnam. és még soha nem haraptak meg senkit, pedig nálunk mindig járkálás van.és idegent se bántanak aki bejön.

na az más, ha nem vagyok kint.

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csoki), 2012. October 31. #10083

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm. De hogy büntessem meg? Mert elverni nem akarom. :(