‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Spániel gazdi (Zsömi), 2012. November 02. #1848

Hogyan tarthatok hörcsögöt?

Szeretnék egy hörcsögöt.valószínűleg dzsungáriai törpehörcsög lenne.van itthon egy akváriumunk amiben régebben halak voltak.miket szerezzek be neki?az akváriumot hova helyezzem el?rakhatom a földre is vagy a polcra?

kategória: kisemlős, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2013. November 01. #12269

Tudom, hogy már régi kérdés, de azért válaszolok!
Be kell szerezni: etető tál, önitató, ( Az önitató a legjobb) kuckó, ( ez muszáj egy dzsunginak) mókuskerék, ( ez is fontos) Ezek mind fontosak
Fürdőhomok, (Ettől szép, fényes lesz a szőre, vagy ezt használja wc-nek.) gömb ( ne legyen benne többet, mint napi 15 perc) Szépia vagy rágókő, vagy valamilyen ( nem mérgező) fa. ( ezek nem olyan fontosak, de a fogkoptatáshoz szükséges dolgok, azok igen ( vagy elég, ha csak a házát rágja ( ha pl fa))) A legrosszabb ötlet, ha két azonos neműt teszel egybe!!!!!!!!! Összeverekednek, és meghalnak! De ellenkező nemüeket sem, mert az lesz, amit az első válaszoló megírt. Az Akváriumot / ketrecet, ne tedd a földre!!
Szerezz be neki kaját, és almot. De ennyi mindent nem lehet egyszerre leírni, nézd meg egy.két tenyésztő honlapját.

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. November 02. #10114

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen.Ha kettő lesz mindenképp azonos neműek lesznek.Nem szeretnék rengeteg höri babát.Hát van itthon egy nagyobb akváriumunk,de úgy vettem észre már el se férne,szóval ketrec lesz.:)

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 02. #10113

Javaslom, hogy ne a földre rakd (főleg akkor ne, ha a kutyád bemehet a házba). Olyan helyre tedd, ahol eléred, ha kell, de nem is kell hozzá hajolgatni. Úgyhogy inkább a polcot javaslom.
Amiket mindenképp szerezni kell neki:
- alvóhely
- etető
- itató
- alom (faforgács)
- étel
- rágcsálnivaló (Valami olyan dologra gondolok, amit rágcsálhat unalmában, vagy akkor, ha nincs előtte étel)
Személy szerint egy ketrecet vennék inkább neki, és nem akváriumban tartanám. Persze abban is lehet, de szerintem a ketrec azért is jobb, mert ha az idő jó, a tálcát lecsatolva a ketrec aljáról, leteheted a kis hörcsögöt a fűbe is, ha szeretnéd. Ketrec emeletes is van (még 4 emeleteset is láttam), de szerintem fölösleges. Elég egy egy, maximum 2 szintes ketrec neki.
És ajánlom, hogy vegyél egy hörcsögökről és tartásukról szóló könyvet amiben az alap dolgok benne vannak.
Sok sikert a kis állathoz!