‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Balukahh gazdi (Lufi), 2012. November 02. #1849

Miért veszi visszafelé a levegőt?

Régen is csinálta, de mostanában már túl sokszor. olyan mintha hányi akarna. lehet ebből valami probléma? és hogyan lehet "megakadályozni"?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 12. #10158

Gino kiskora óta ezzel küzd, azt mondta az állat orvos ez egy légcső vagy hörgő görcs, ami adódhat abból hogy valami allergén anyagot felszippant legyen az por, pollen, vagy egy erős szag. De adódhat fejlődési rendellenességből is ami egyre gyakoribb kistestű kutyák körében, ilyenkor begörcsölnek a hörgői és össze húzódik a légút a fuldoklás abból ered hogy minden áron levegőt akar venni. Nekünk nem írtak gyógyszert mert nincs mire, nem gyógyítható és nem is annyira veszélyes, többet ártana a gyógyszer. A mellkas masszázs mellett ajánlom még az orr befogását kis időre hogy a száján vegyen levegőt a kutya mert úgy hamarabb elmúlik a görcs.

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. November 05. #10132

Kedves Lufi!

A leírtak alapján fordított tüsszentésre következtetek.
Menj el orvoshoz a kutyussal, bár ez genetikai "hiba" azért jó, ha tisztában vagy azokkal a teendőkkel, melyet ilyenkor a kutyuson alkalmazni kell,hogy könnyebb legyen levegő vétel számára. Elképzelhető,hogy az orvos valami olyan szert ír majd fel, mely a légcső tágulást elősegíti.
Megfulladni ettől nem fog, kellemetlen hang számunkra és nekik sem lehet a legjobb érzés hiszen kevesebb levegőt tudnak beszívni.

Személyes tapasztalatok, a mi yorkink is ezzel kűzd. Ilyenkor egy mellkas masszás és nyugtató simogatás segíti a stressz oldásában és könnyebben nyugszik meg, tér vissza normál állapotához.

Ha azt tapasztalod ami a videón van,esetleg öklendezés követi, akkor nagy valószínűséggel erről van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=0HXcMLokADc

azért, fordulj állatorvoshoz!

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 02. #10116

Akkor nem visszafelé veszi a levegőt, hanem öklendezik vagy fuldoklik! Lehet légúti megbetegedés jele, vagy lehet, hogy emésztési problémái vannak, és tényleg hányni akar. És mindkettőből igen nagy probléma lehet, úgyhogy egyeztess egy állatorvossal. Mert azok alapján, amiket leírtál, csak ennyit tudtam segíteni.