‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. November 14. #1859

Rágás

Kérdésem a következő lenne.
van egy kutyusunk aki 5 hetes kora óta nálunk van labrador.
minta kutya volt abban az értelemben,hogy semmit nem rágott szét nem tépett nem csinált semmi kárt.
most viszont,hogy 8 hónapos hát változott a helyzet.
most kezdett rágni könyvet dobozt, mindent.
tudtok valami jó ötletet,hogy ennek véget vessünk vagy csak várjuk ki "türelmesen" ezt a korszakot. de valakivel fordult elő ilyen,hogy amikor kicsi volt nem csinálta amikor meg nagyobb volt igen?? :-(
előre is köszike a segitségeteket!!!
szép napot!!!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. November 20. #10237

A kérdező hozzászólása:

köszönöm szépen a javaslatokat igyekszem megfogadni.
egyébként Lena-ék írására csak annyit. Ez komoly,hogy 1.2 éves korra ki kell jönnie az összes fogának?? Brúnónak még biztos nincs kint az összes foga mivel oldalt elég sok még a foghíja.
Szerintem még biztos,hogy nem jöttek ki mind a fogai.

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2012. November 16. #10201

Szia! A fogzáson már rég túl van a kutyid, valószínűleg unalomból teszi. Ez nem feltételezi azt,hogy nem foglalkozol vele annyit, mint kellene,csak valami más jellegű elfoglaltság kéne számára, olyan amivel nem csak fizikailag,hanem szellemileg is fárad. Kezdjetek el alap engedelmes feladatokat tanulni,vagy egy két trükköt, ez hamar csillapítja majd az agyának ilyen jellegű igényét..javasolnék még interaktív játékokat is,de kezdetben csak felügyelettel, nehogy szétrágja azt is.

A fogazatra vissza térve. Nézd át,hogy kijött e az összes foga, mert bár fél éves korukig befejezik a fogváltást, lehet maradt bent fog, ami nem tudott kijönni,vagy máshogy áll mint kell és nyomja a többit.

Az írásodból ítélve lakás kutyáról van szó,de ha tudsz, adj neki valami rágókát mikor elmész otthonról, nagyobb lapos,vagy kerek csont,de ne törjön szilánkosan,tehát szárnyasok kizárva..marha, sertés...vagy fogtisztító ami előre gyártott.

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. November 16. #10200

A kérdező hozzászólása:

bocsi azt nem úgy értettem,hogy "ilyen fajta" azt csak vicces értelemben írtam,hogy reménykedtem benne ,hogy Ő nem lesz olyan rombolós mint a korábbi kutyusaim - mert hallottam már olyat akinek a kutyusa nem csinálta ezt otthon pedig egyedül volt. Tudom,hogy a blökik unalmukban is akár meg mondjuk bosszúzásból is szoktak csinálni ezt azt csak nekem eddig az volt a tapasztalatom a korábbi kutyusaim kezdettől fogva csinálták pici koruktól kezdve s ez meglepett hogy ő elérte most a 8 hónapot és most fogja csak kezdeni???

Válaszolta csillaterezia gazdi (Artúr), 2012. November 16. #10199

Tini korszakát éli.
Kösd le mással az energiát, én a tanulást javaslom, mert a szimpla játékban kevésbé használja az agyát, illetve ebben a korban meglehetősen fogékonyak.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 15. #10198

Teljesen természetes viselkedés a kutyádnál, amiket írtál. És mi az, hogy ,,Ő nem ilyen fajta''? Minden kutyának eljön az a korszaka amikor fogzik, és muszáj, hogy mindig a fogai között legyen valami, amit rághat, ugyanis a fogzás időtartama alatt az íny viszket, és ez rágásra készteti a kutyákat. Ajánlom, hogy vegyél neki sok-sok játékot, amiket rágcsálhat (és nem szövetből készült játékra gondolok).

Válaszolta Krisztina-Brúnó gazdi (Brúnó), 2012. November 15. #10182

A kérdező hozzászólása:

szia.
Nem sőt ő a többi kutyához képest is sokkal többet van lent - rengeteget megyünk vele szigetre kirándulni semmivel nincs többet egyedül most sem mint eddig.
Napi 5-6 szor levisszük abból kettő vagy három alkalommal 1-2 órát is hétvégénken meg többet.
Azért nem is értem,hogy most ez,hogy jött nála :-( Úgy látszik más kuityus az elején "rendetlenkedik" Ő meg most kezdi :-(
pedig már azthittem szerencsém van,hogy Ő nem ilyen fajta :-(

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 14. #10178

Foglalkozz vele sokat, mozgasd ki tanítsd, szellemileg és fizikailag egyaránt le kell fárasztani valószínűleg unalomból és figyelem felhívásból csinálja. Nem foglalkozol vele mostanában kevesebbet?