‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte -Vikii gazdi (Tappancs), 2012. November 20. #1871

Mi lehet az oka?

Sziasztok. a kutyámnak egy ponton nagyon elkezdett hullni a szőre , naponta 2x kap enni egyszer tápot másodjára házi kosztot, de nem hízik semmit sem. már elég öreg. mi lehet ennek az oka?

kategória: kutya, válaszok száma:11, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta -Vikii gazdi (Tappancs), 2012. November 22. #10275

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak! Többen is írtátok az állatorvost! Még várok egy két hetet vagy napot és ha nem javul állatdoki.:) mégegyszer köszönöm a válaszokat.:)

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 21. #10271

Gina én saját tapasztalatból ajánlottam Ginonak gyönyörű lett a szőre tőle viszont nagyon megnőtt az étvágya így abba hagytuk. Mondjuk lehet az is számít mellette milyen tápot kap. Nyilván nem törvényszerű hogy minden kutyának jó.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. November 21. #10255

Szia!
Niának is volt/van ilyesmi foltja. Teljesen kopasz sohasem volt, de ritkább, fénytelenebb a szőr. Ráadásul ez egészen fiatal kora óta megvan (nem kölyök kora óta, de nem 6 évesen tapasztaltuk először).
Attól féltünk, hogy a veséjével van valami, főleg, mert azon a tájékon van a folt. Doki azt mondta, hogy akkor szimmetrikusan mindkét oldalon lenne, de azért egy teljes vér és pisi vizsgálatot csináltak. Semmi probléma nem derült ki.
Felmerült az is, hogy egyszer oda kapta az oltást és így reagált az érintett terület. (állítólag előfordul ilyesmi)

Én is az orvost tanácsolom, mert egy alapos vizsgálat után csak ő tud nálunk okosabbat mondani.
Mondd el neki a szokásaitokat, tapasztalatodat! Kérdezd meg, lehet-e összefüggés a kopaszodó folt és a testsúly között! (apropó: megváltoztattad az étrendet, mert szeretnéd, hogy hízzon, de nem teszi, vagy ez miért is volt fontos információ?)
Sok további kérdést úgyis fel fog tenni a doki, ezekre a választ alaposan gondold végig! Minden jelentéktelennek tűnő infó fontos lehet.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 20. #10254

Jah azt majd el felejtettem nem írták még a többiek hogy bolha allergia is lehet szóval doki!

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 20. #10253

7 évesen egy kutya még nem olyan öreg hogy foltban hulljon a szőre az enyém 9 és semmi baja, én itt inkább a táplálkozásra gyanakodnék hogy pontosan mit is kap a kutya enni mi a táp fajtája és mit jelent az a főtt koszt , maradék? A kutya szőrén meglátszik mennyire jól van táplálva lehet egy allergiás reakció is.
Javaslom a sörélesztő tablettát táplálék kiegészítésnek, vagy ami még jobb az Immunovetet gyönyörű szőrt eredményez és immunrendszer erősítő is egyben.
De mindezek előtt lássa egy állatorvos is aki látva többet tud mondani mi okozhatja!

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 20. #10246

Ha csak egy ponton, akkor az lehet az idős kor jele is. De a többieknek is igazuk van, atka is lehet, ez egyéb tünetektől is függ. Mindenesetre állatorvosnak mutasd meg, és ügyelj rá, hogy nincs-e viselkedésbeli változás.

Válaszolta bety02 gazdi (Mici), 2012. November 20. #10239

nézzéssétek meg állatorvossal ás akkr lesz a legjobb!

Válaszolta debi09 gazdi (Myndi), 2012. November 20. #10238

sztem vmilyen atka!