‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte koviréka0323 gazdi (Pite alias Pityu), 2012. November 27. #1885

Beteg lenne?

A papagájom ma egész nap üldögél,behúzott nyakkal,és felborzolt tollakkal...és néha-néha alszik is.
még csak a nyakát sem nyújtogatja,nem hintázik,nem csiripel,nem játszik a csengőjével...
beteg lehet?mit csináljak vele?

kategória: madár, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. December 08. #10410

Részvétem... Ezek szerint tényleg a kora miatt pusztulhatott el, mert így szoktak mind. Elvesztik az egyensúlyérzéküket, leesnek, és hamarosan ott pusztulnak... Én is jártam így egy madarammal, szörnyű volt. :( Hány éves volt?

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2012. December 07. #10403

A kérdező hozzászólása:

Közelebb tettem a kalitkáját a fűtőtesthez,és egy kis zug jó meleg volt neki.Evett rendesen magvakat,zöldséget és gyyümölcsöt is,vizzet is eleget ivott.Nem köhögött,orra nem folyt,és a csőre is átlagos volt.A széklete aa szokásos,a tollai fényesek voltak,a szeme is rendben volt.

Sajnos december 2-án délelőtt elpusztult.Anyukám talált rá,leesett az ülőjéről,és már nem tudott visszamenni,ott feküdt a kalitkája alján.:'( Öreg volt már,valószínűleg amiatt halt meg...

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. December 02. #10374

Nos, kedves gazdi!
A madár valószínűleg beteg, ajánlom, hogy vidd meleg helyre, és tegyél a kalitkája egyik fele fölé infralámpát, ami csak hőt sugároz. Ha nem is mérnökien pontosan a kalitka feléhez teszed nem baj, a lényeg az, hogy a madár ki tudjon térni előle, ha nem szeretne alatta lenni. Betegségre utalhat az is, ha a madár nem egy lábon, hanem mindig két lábon áll még pihenés közben is. Ez az egyensúlyérzék hiányára utal. Ha a madár beteg, étvágya sincs nagyon, és a magvakat ilyenkor nincs erejük feltörni. Ezért javaslom lágy eleség, gyümölcsök, zöldségek etetését. A vize tisztaságára fokozottan ügyelj! Ha esetleg érdekel, lehet venni/rendelni különféle immunerősítő, vízbe keverhető porokat az interneten. Nem köhög? Hányt esetleg? Orra folyik? Tolla, csőre, lába rendben van? Nem lógatja a szárnyát? Széklete milyen állagú? Kloáka környékén nem piszkosak a tollak? Szeme esetleg nincs begyulladva, vagy megduzzadva? Kérlek, ezekre a kérdésekre a madarad érdekében minél hamarabb válaszolj! Ezek alapján többet tudok segíteni! Bármi egyéb tünetet észlelsz, jelezz!