‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tancoslab21 gazdi (Kiskrumpli), 2013. March 27. #2045

Ha babát tervezünk milyen problémákra számíthatunk egy 1 éves szobatiszta kutya örökbefogadása esetén a későbbiekben?

A feleségemmel szeretnénk örökbe fogadni egy kistestű 1 éves szobatiszta kutyát. emellett a kisbaba is tervben van. szeretném a tanácsát kérni azoknak, akiknek van valamilyen tapasztalata az újszülött-kutya kapcsolatban. gondot jelenthet-e a kutyaszőr a lakásban, milyen következményekre számíthatunk a születést követően, mikre kell majd odafigyelnünk. köszönöm a segítséget!

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Secret0701 gazdi (Emma), 2013. March 28. #11006

Kérdésedre válaszolva, természetesen lehet szoba kutyust tartani, természetesen rendkívül tisztán tartva a lakásban (sétálás után nem árt a lábacskáit még az előszobában nedves szappanos ruhával áttörölni) és a megfelelő védőoltásokkal ellátva, de ha megérkezik majd a pici tanácsos, hogy ne legyenek egy szobában a nap 24 órájában együtt és később is csak ha vagy az anyuka vagy az apuka is ott van. Ilyenkor megengedhetjük kutyusunknak, hogy közelebbről megszemlélje leendő kis barátját, de puszilgatni azért ne engedjük. Egyszóval szépen fokozatosan hozzá lehet szoktatni a babához, így elkerülhető a kutyus részéről a féltékenység, hiszen ő sincs teljesen háttérbe szorítva, illetve kirekesztve a szeretetből. Remélem tudtam segíteni.

Válaszolta Bebe22 gazdi (Belle), 2013. March 29. #11015

Szia!

A lényeg, hogy úgy kell viselkedni a kutyussal, hogy ne érezze azt, hogy neki a falkán belül újra meg kell erősítenie a helyét a babával szemben. Nem hiszem, hogy gond lenne, de szépen lassan hozzá kell szoktatni a babához, ha a kutyus előbb meg lesz, akkor majd a papi pelenkáját vidd haza a kórházból, hogy szokjon az illathoz. Próbálj sokszor a kettővel együtt lenni, ne hanyagold el a babi miatt, mert azt meg fogja érezni. Ha esetleg fajtatiszta, akkor mindenképp olvass utána, hogy hogyan viselkedik gyerekkel szemben, plusz van olyan kutyus amelyik nem hullajtja a szőrét, vagy esetleg folyamatos fésüléssel a sok kutyaszőr kiküszöbölhető. Persze a mancsokat megmosni,első pár hónapban tényleg nincs puszilkodás a kutyussal Hidd el egy idő után a kutyus jobban fogja védeni a babát mint bármi mást