‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. February 21. #205

Vemhes?

A nővérem dzsungáliai törpehörcsöge, egy pár hete, kicsit ducibb lett!ugyanannyit eszik,de kevesebbet mozog. néha sétál és használja a kerekét! de mára olyan mint egy tank! xd már vagy egy 10 napja egyre csak pocakosodik! és ha a kezemben van, akkor, érzem, hogy leér a hasa a kezemre! és amúgy ketten vannak. csak nem tudtuk, hogy az egyik nőstény a másik hím! :)

kategória: kisemlős, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2011. July 09. #3724

legjobb ha már a pároztatás után külön rakod őket!!!!ha nem betervezett pároztatás volt akkor egyből külön kell rakni őket!!!!az apát mindig külön kell rakni!!!!de az anya is bánthatja őket,ha fogdossák piszkálják a piciket!!!!erre oda kell figyelni!!!!legalább két hétig semmi nyaggatás az anyaállatnak!!!!és sok fehérje!!!!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2011. February 22. #1308

Nem pont akkor kell szétválasztani őket amikor ellik.Már előtte egy pár nappal.Vagy ha biztos,hogy vemhes,akkor már most is külön rakhatod őket.

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 22. #1306

Igen ,sajnos a hím bántja a kicsiket. Így jártam a tengerimalacommal. Láttuk, hogy a fiú coca csipkedi, és zargatja a kicsiket. Az ellés után 2 órával a nőstény már ismét tud párosodni, amit ugye friss alommal nem szeretnénk... Szerintem nincs semmi baj a hörivel, de figyeld, hogyha közeleg az ellés, és azonnal vedd el a hímet. Bár szerintem már most külön teheted őket, hagy legyen nyugodt a nőstény, mert szerintem zavarja a hím jelenléte, és ha fél, a fiú höri mellett nem fog elleni...

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2011. February 21. #1271

Ha tényleg vemhes,akkor elléskor külön kell választani a hímtől,mert én úgy tudom,hogy a hím bántja a kicsiket.De azért inkább olvass utánna,hogy biztos így van e.

Válaszolta Alice07 gazdi (Zeusz), 2011. February 21. #1266

Meglehet, hogy vemhes, de figyelj oda, nem-e eszik kevesebbet a másik höri, mert lehet, az ő adagját is eleszi...