‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Chokky gazdi (Hector), 2013. April 07. #2067

Mit csináljak? a kutyámmal már nem bírok!

Hector már vagy 8 hónapos kora óta ráugrál mindenkire és mindenre. először csak a vendégekre ugrált, hágta meg a lábukat! de most már nekünk is! mindenkinek úgy meghágja a lábát hogyha egyszer ráugrik valakire szó szerint nem lehet leszedni róla. ha sikerül is levakarni akkor kezdi elölről.már voltunk kutyaiskolában de csak 5 alkalmunk volt elvinni mert kiderült a kutyaiskola költözik. a legközelebbi suli is 14 km-re van! és hetente 1 alkalommal nem tudnánk elvinni. (családi okok miatt)

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. April 07. #11107

http://www.youtube.com/watch?v=QnUJxUMjGDw

Sok filmet láttam Caeser Millentől(csodálatos kutyadoki) fantasztikus egy ember. Az ő elve az hogy nincs érintés szemkontaktus beszéd. Ez azt jelent,hogy ha bemegyünk egy kutya területére nem kell egyből hozzászólni megérinteni,hiszen ha észrevetted akkor a legtöbb vendég ezt csinálja(nálunk is) A kutya ettől még izgatottabb lesz elkezd pörögni és ugrálni. Hagyni kell hogy a kutya megszimatoljon és mikor megnyugodott akkor már nyugodtam meglehet simogatni. Az én kutyáim sosem ugráltak fel,de könyvekből azt olvastam meg hogy ilyenkor hátat kell fordítani vagy határozott mozdulattal ellökni magunktól egy határozott "NEM" parancsszóval. Remélem valamennyit tudtam segíteni.

Válaszolta Chokky gazdi (Hector), 2013. April 07. #11106

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat!

Válaszolta degikincso gazdi (Csöpi), 2013. April 07. #11103

Ok. Akkor bocs

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. April 07. #11101

Csöpi: Az nem a legjobb megoldás, ha leszidja a kutyát. Azzal csak ront a helyzeten. A problémát kezelni kell, nem pedig tünetmentesíteni. A pórázzal meg csak azért nem ugrik föl, mert ebben megakadályozza a póráz. Amint leveszi a pórázt, rögtön fölugrik. Amúgy sem őrködhet folyton a kutya fölött. Szóval ez a két megoldás, nem segít a problémán.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. April 07. #11100

www.artsandogs.blogspot.hu itt írnak róla :)

Válaszolta degikincso gazdi (Csöpi), 2013. April 07. #11099

Szia probald meg hogy mikor ra ugrik valakire szidd meg vagy ha ez se valik be akor probald meg hogy pl. van egy ember es a kutya elotte van es megfogd roviden a porazatol hogy ne tudjon ra ugorni , az ember melle teszel egy kajat a kutyad kdvenc etelet es elengeded a kutyat es lassuk hova megy ha a kajahoz megy akkor dicserd meg es ha megint ra ugrik az emberre akkor szidd le