‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KinKin gazdi (Buci), 2013. June 02. #2139

Hozd ide

Sziasztok

szeretné bucival,a kutyusommal megtanítani az aportírozást.próbáltam már könyvek szerintem,egyszerű szavakkal.legalább 2 honapja mindennap gyakoroljuk,de nem megy.tartunk persze szüneteket is.ti hogy tanitottátok meg a kutyusotokat??? köszönöm elore is a válaszokat..
buci és gazdája

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. June 05. #11386

Valaki ezen élvezkedik, hogy mindenkit lepontoz? :') Ha tudsz jó választ dára, oszd meg velünk! ;)

Válaszolta Simonffy-Réka gazdi (Goldy), 2013. June 05. #11383

Szia!

Én Goldynak úgy tanítotottam a ''hozd ide'' parancsszót,hogy a kezembe tartottam egy jutalomfalatot és csak mondogattam,hogy:''hozd ide!''.Ha nem hozza ide,akkor nem kapja meg a jutalomfalatot,visszaküldjük a kutyát hogy azt a bizonyos tárgyat vigye oda neked.Sokat kell gyakorolni ez a titka TIPP:nem szabad kiabálni a kutyával,csak türelmesen szépen,hiszen azért vállalunk kutyát hogy legyen időnk ilyenekre.

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2013. June 03. #11368

Ne haragudj, de nem értem hogy pontosan mi is a probléma. Nem érdekli a labda? Elszalad vele? Nem akarja visszahozni, hanem leül vele egy sarokba?

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. June 02. #11367

van néhány kutya, aki nehezebben tanulja meg. Én nem tanítottam, de szerintem ezzel a módszerrel megtudod tanítani. Fogj egy olyan tolltartót, ami már nem kell. (vagy vehetsz is, de az nem valami olcsó Dummy néven) Tegyél bele jutalomfalatot. (valami erős szagút, pl virsli) És add oda akutyának. Mivel nem tudja kicipzározni, ezért fölveszi. Ilyenkor Klikk, és kaja. (ezt klikkerrel tudod a legegyszerűbben tanítani) Mikor már rutinosan fölveszi, tanítsd meg neki, hogy adja a kezedbe. Ezt úgy lehet, hogy amint fölemeli, odanyúlsz, és elcseréled vele egy jutalomfalatért. Mikor már simán a kezedbe adja, jól pörgesd be, hogy ráhangolja magát, és mikor már totál izgatott, dobd el. De ne messzire, csak úgy 1m-re. Aztán nagyon lelkesen hívd, és az sem baj, ha elsőre nem viszi oda. Ha utána megy, már klikk. És minden lépést amit feléd tesz, klikkerrel erősíts. Így egy idő múlva eljuttok oda, hogy odaviszi neked. Mikor már simán odaviszi, és a kezedbe adja, akkor dobhatsz neki valamivel nagyobbat. (a kézbe adás nem muszáj, de ha komolyabban akarsz vele apportozni, akkor jó ha tudja.) Jó ha kötsz hozzá valamilyen vezényszót, már az elejétől kezdve, pl Hozd!

Válaszolta Chokky gazdi (Hector), 2013. June 02. #11366

Én úgy tanítottam hogy dugi jutifalat volt a zsebemben és mikor elszaladt a labdáért és a labda már a szájában volt kivettem egy jutit és kiadtam a parancsszót "hozd ide"! Ha oda viszi hozzád övé a jutifalat.