‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte fluca96 gazdi (Mázli), 2013. June 23. #2165

Hogyan tanítsam meg rá a kutyám??

Mázlinak jól megy a póráz nélküli séta. lábam mellett jön és folyamatosan figyel engem. minden parancsomot engedelmessen végrehajt. akkor problémás a dolog ha más kutya közeledik felénk. nem minden esetben ,de az esetek 80%-ban odaakar menni a másik kutyához. hogyan taníthatnám meg neki,hogy nem kell feltétlenül odamenni a másik blökihez,mert én érdekesebb vagyok nála,rám figyeljen! előre is köszönöm a segítséget. :)

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. June 24. #11458

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a válaszok. Ismeri a tiltószavakat,meg a "marad" parancsszót is. Én eddig jutalomfalattal probálkoztam,de nem jött be,ezért kértem a segítséget,amit meg is kaptam. Köszönöm szépen mégegyszer. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. June 24. #11456

Megírtad a válszaszt a kérdésedben. Mivel a másik kutya érdekesebb, mint Te, ezért Ő oda akar menni. Ismeri a tiltószavakat? Pl.: Ha meg akar enni valamit, vagy föl akar ugorni valakre, mondod neki, hogy: NEM! Mert erről az odamenetelről is le lehet tiltani. Nekünk is ez volt, mert Zserbó is póráz nélkül jön. A másik választás, hogy elkezdesz futni, és közben hívod. Így majd utnad fut mert érdekeseb leszel, mint a másik kutya. De amit Rinny írt az is jó, hogy megálltok, és megvárjátok, amíg elmegy mellettetek a máski kutya. Egy idő múlva ez berögzül neki, és nem akar mad odamenni.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. June 24. #11455

szia tanítsd meg neki a mard parancs szavat ... és ha jön egy kutya akkor csak szolj rá ..