‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. June 30. #2171

Ha ilyen lenne, mit tegyek?

Egyik barátnőm megkért, hogy menjek el vele sétáltatni a kutyát. 5 hónapos golden retrieverje van. sajnos epilepsziás és félek, hogy rohama lesz. ilyenkor mit kell tenni? hagyjam? vagy nyugtatgassam? valamint mennyire lehet egy ilyen kutyát megterhelni? a gyógyszereket kapja rendesen, de sokszor van rohama, barátnőm elmondása szerint.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Berkenye gazdi (Berkenye), 2013. July 01. #11488

A mi, 9 éves tacskó szukánknak is szokott lenni, (bár nagyon ritkán) epilepsziás rohama. Nem csinálunk vele semmit. Leülünk mellé, és figyeljük. Elzavarjuk mellőle az összes többi kutyust, de nem nyúlunk hozzá.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2013. July 01. #11487

de vannak olyan kutyák amik megérzik előre, úgyhogy szerintem a kutyusokat is nézd, hátha valami változás lesz rajtuk, vagyis én úgy tudom

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. June 30. #11485

Nem sokat lehet tenni,arra kell figyelni,hogy biztonságban legyen,ne essen le sehonnan vagy ne rántson magára valamit.Előfordulhat,hogy összeharapja a nyelvét és ilyenkor véres hab jön a szájából.Semmiképpen nem szabad a szájába nyúlni,mert a nyelvét nem fogja lenyelni,viszont a kezünkön sérülést okozhat az összeharapással.A roham közben nem kell nyugtatni,mert öntudatlan állapotban van.Ha elmúlik a roham akkor lehet nyugtatni.Mindenképpen orvosi kezelésre van szüksége,gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani az epilepsziás rohamokat.