‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Grétakira gazdi (Gesszike), 2013. July 04. #2174

Az normális ha a kiscica rágcsálja az ember fülét mielőtt elalszik?

Van egy két hónapos cicám és mikor lefekszünk aludni feljön az ágyunkra és elkezdi rágcsálni a fülünket. le lehet szoktatni róla?
ha igen, hogyan?

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. July 05. #11497

Ezt azért csinálja, mert kicsit korán szakadt el az anyjától, és ez megnyugtatja őt. Olyan, mintha szopizna. Molly javaslata is jó, bár ez frusztráltsághoz vezet. Inkább át kellene terelni az ilyet egy rongyra. Az egyik ismerősünk cicuskája nagyon sokáig a fürdőköpenyt szopogatta lefekvés előtt. Én is nagyon sokáig szopiztam a szolgák ujjait, de ők nem bánták. Mostanra már leszoktam róla, csak, ha nagyon ideges vagyok, akkor szoktam még szopizni.

Válaszolta Mollys gazdi (Molly), 2013. July 04. #11495

Szia!Az én cicám is ezt művelte,így mutatja ki a szeretetét a gazdi felé,vagy ezzel hívja fel a figyelmed, hogy játszana.Én úgy szoktattam le erről,hogy ahányszor feljött az ágyra és elkezdett rágcsálni azonnal letettem a földre.Dédelgetés helyett elutasítottam mindenféle közeledését....egy idő után rájött,hogy nem értékelem a kedvességét és leszokott róla.

Válaszolta Grétakira gazdi (Gesszike), 2013. July 04. #11493

A kérdező hozzászólása:

Előre is köszönöm a válaszokat!