‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 09. #2186

Van egy 3 éves keverék kan kutyám.hogyan alakíthatok ki vele olyan szoros kapcsolatot hogy megvédjen engem ha valaki megakar ütni?meg ha ránk támad egy kutya?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. July 12. #11565

Ha szorosabb kapcsolatot szeretnél vele, akkor sokat sétáltasd, tanítsd (lehetőleg klikkerrel) ha van a közelben kutyasuli, oda is elmehettek. Az agility a "kapcsolat sportja" ha azt oktatnak, és érdekel, érdemes kipróbálni. :)

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 10. #11551

A kérdező hozzászólása:

Nem egy félős kutya.De nem erre voltam kíváncsi.Hanem hogyan ápolhatok vele szorosabb kapcsolatot.De a kommentekből kiderült és köszönöm mindenkinek!Ha lesz változás majd még szólok:)

Válaszolta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2013. July 10. #11543

Szerintem is alkattól függ.Egy félénk kutyát nem egyszerű őrző-védőnek nevelni.Viszont ha nagyon szeret,élete árán is megvéd.Az én kutyám kiskorában inkább a család más tagjait védte,de ahogy egyre több időt töltöttem vele,sok "programot" szerveztem,sok jó/rossz dolog kötött össze vele,és ma már a "kicsi tacskó én".:)

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 10. #11540

A kérdező hozzászólása:

Hát tacskó/jagdterrier keverék.De a tacskó volt az apa és az se volt fajtatiszta.Sőt az anyja se volt 100%-ékos fajtatiszta.Valami pici volt még benne de jadterrierből több volt benne.Sőt még vadászott is mert vadászkutya volt.3 nappal ezelőtt egyik jó barátaink átjöttek.Leültem a földre a kutyám mellém ült és ott simogattam.Az egyik odajött hozzánk és megakarta mutatni rajtam egy ütést persze hogy nem ér hozzám.Mikor már a kezével felém csapott de nem érintett meg ekkor a Bobi meg nekiugrott.Ott morgott, kezét meg majdnem elkapta.Ment neki a térdének főleg.Ha még erősebb kapcsolatot tudnék vele kialakítani akkor talán ilyen helyzetekbe megvédene.Vagy amikor tényleg ütést kapok.Csak még az a kérdés hogy mi csináljak/tegyek hogy szorosabb legyen a kapcsolatunk?Hogyan érem el?

Válaszolta Zoey9500 gazdi (Pamacs), 2013. July 10. #11535

Azt írtad keverék kutyád van.De milyen keverék?Mert ez szerintem attól függ.Az én kutyám sem a legnagyobb mert Puli de a harapása,az élete árán is megvédene.Szerintem ha egy kutya szereti a gazdáját akkor meg is védi.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. July 09. #11527

Hát ez kutya függő szerintem. Nekem nagyon jó kapcsolatom van a kutyáimmal, de valószínűleg Zserbó egyáltalán nem tudna megvédni, alkatából adódóan, és valószínűleg nagyon megijedne. Zsömi "harciasabb" valamivel, de még lehet Ő is megijedne, ha valaki nekünk jön. Szóval ez a kutya alkatától függ első sorban. Meg ha a kutyád egy jámbor kutyus akkor, ne számíts rá, hogy nagyon örző-védő lesz. Erre a célra a Staffordshire Terrier, a boxer, ilyen izmosabb kutyák a jók, és azoknak is tanítani kell, kutyasuliban, legtöbbjüknek. :) Ha ez érdekel, akkor elmehetsz egy közeli kutyasuliba és ott örtő-védő oktatáson vehetsz részt