‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte zsanszy15 gazdi (Mohito), 2013. July 15. #2197

Nem igazán szeretne a macskám inni... ötlet,hogy rávegyem??

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 16. #11599

Hát hívd fel a dokit.Talán tud segíteni.Múlt héten a miénk is ivós sztrájkot tartott mert felkavarodott a gyomra.De már iszik rendesen és sokat.Mondom hívd fel,nem veszítesz vele semmit se.Vagy lehet hogy iszik csak te nem látod.A lényeg hogy a széklete ne legyen folyós.Szilárd legyen.Vagy jó bevált hogy adjál neki sós kaját és arra megjön a szomja.Gondolom a szaftosat a konzervre és az alutasakosra érted.Na a konzervbe ha olyat adsz neki abba megvan a megfelelő mennyiségű folyadék ami a macskának 99% hogy ezért lehet nem iszik.Majd ha szomjas lesz akkor elkezdi.Ugye a macskák utálják a vizet, a természetben sem isznak direktben, akkor isznak ha már nagyon-nagyon szomjasak. A természetben az áldozataik nedveiből nyerik a folyadékot, nekünk pedig ezért kell nekik konzerv eleséget (is) adni, mert egyszerűen utálják a vizet és kész.Néha kapnak csak tápot alkalomként de azt is áztatva.Nem aggódom a folyadék miatt.Meg persze tálkába vizet is kapnak..Már hallottam olyat is hogy mivel fejlett a szaglásuk ezért megérzik a csapvízben a baktériumokat ezért nem isznak.Barátnőm mesélte hogy már látott kisállat kereskedésben macska ásványvizet de ez hülyeség!Próbáld ki amiket mondtam.Írd meg hogy mi történt..

Válaszolta zsanszy15 gazdi (Mohito), 2013. July 15. #11591

A kérdező hozzászólása:

Igazból 2 hónap körüli,csak 1 hónapja tudom, hogy én fogadhattam örökbe,mert egy dobozban talltk. Szaftosat és szrazat is kap, vizét sokszor cserélem. Nem volt mütve.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. July 15. #11587

Nem használtam még de tejport is vehetsz macska számára. De legközelebb ha kérdezel fejtsd ki bőven mi a probléma mert most mi itt a válasz adók nem tudjuk.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. July 15. #11586

Ha Mohito nem akar inni aki 1 hónapos (adatlapod szerint)edényből hát ne csodálkozz.
Még az anyjára volna szüksége.
De vegyél neki házi tejet (föl kell az egészet forralni fertőtlenítés céljából) majd miután kihűlt akkor célszerű hűtőbe rakni és onnantól lehet adagolni föl kell picit hígítani vízzel és kis cukrot bele tenni majd langyosra melegíteni.
És fecskendővel adagolni egy idő után nyomni sem kell mert kiszívja belőle csak újra kell tölteni a fecskendőt.
De legjobb ha kikéred az állatorvos véleményét.

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 15. #11585

Szia.Tudok segíteni csak mond meg hogy:idős vagy fiatal?hogyan etetitek?volt már műtve?..Ha ezket megadod akkor tudok segíteni.