‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Titta gazdi (Pennyo), 2013. July 17. #2202

Bolhás kiscicák

Sziasztok.volna egy fontos kérdésem.tesóm talált 4kiscicát.nincsenek még 1hónaposak.náluk nem maradhatnak sokáig így valószínüleg hozzám fognak kerülni,viszont a cicák nagyon bolhásak,és nyugodtan hurrogjatok le érte de nem szivesen hoznám igy őket haza az én egészséges állataimhoz.mivel túl picik igy ha jól tudom nem szabad őket bolhairtó samponnal fürdetni.szeretnék venni nekik advantage spot ont,de abból ha jól olvastam csak 4 és 8kg-os cicákra való ampulla van.akkor mégis hogy használjam a kiscicákon??válaszotok előre is köszi :)

kategória: macska, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta jucika80 gazdi (Tyson), 2013. July 19. #11636

Szerintem vegyél bolha fésűt.Igy a vegyszerektől sem kell félned,viszont a bolhák sem maradnak meg :)

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 18. #11629

Azt még elfelejtettem hogy Frontline sprayvel újszülött kortól lehet kezelni őket.

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 18. #11628

Szia.Kérj állatorvostól FrontLine ampullát.Vagy mivel a bolhákat szemöldökcsipesszel képtelenség lenne kiszedegetni és fürdetni se lehet ilyen kórban.Sőt még bolhairtó nyakörv is nagy lenne.Menj el egy állatpatikába és vegyél macskacseppet.Pici kiszerelésbe adják.Azt a tarkójára kel cseppenteni vagy oda ahol nem nyalja le.De ha van rá mód akkor udvarra se engedd mert onnan is rengeteg bolhát összeszed.Bolhairtó port is lehet venni azt meg oda kel hinteni ahol fekszenek és a legtöbbet lustálkodnak.Nálunk mivel a padlás egyik része az istállónk felett van ezért az tiszta szénás.Mi oda hintettünk nekik a porból és egy kis időre eltűntek a bolhák.A másik része meg a ház felett van az meg betonos.De oda nem mennek.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. July 18. #11627

Én a tv-ben azt láttam, hogy ilyen pici cicákat egyszerű hintőporral kezeltek. Beszórták őket azzal, és fésülgették őket. Ezt minden nap megismételték, amíg a bolhák ki nem nyiffantak. Én semmilyen más kemikáliát nem tennék ilyen pici cicákra. Másik lehetőség az állatorvos.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 17. #11624

szia nem minden bolhaírtó adható kölyök cicáknak !!! pláne nem 1 hónaposnak mert ezek korhatárhoz vannak kötve !!! advantage spot on ból van kutyás tehát fontos kikötnöd az állatpatikában hogy cicának lesz ha kutyásat teszel rá a cicád abba belehalhat ez most komoly !!!! a bolha por nem hatékony az a tapasztalat a legtöbb legjobb választ akkor kapod meg kérdésedre ha felhívod az állatorvosod vagy elmész egy állatpatikába hisz ezek leginkább recept kötelesek annyi hogy a bolha közvetíti a férgeket így azt is kell venned mindenkinek !!!

Válaszolta Titta gazdi (Pennyo), 2013. July 17. #11617

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a választ.és az a por nem veszélyes? Csak mert tényleg nagyon pici cicákról van szó,és mindenhol csak azt olvasom,hogy milyen bolhairtó szerekkel nem szabad kezelni őket.Viszont amit meg ajánlanak az a spot on,de az meg nagy macskákra való.Tanácstalan vagyok,mert nem szeretném ha bajuk lenne a bolhairtó szerektől,viszont ugyanakkor meg igy nem maradhatnak.És igen jól olvastad,sajnos a mama cica nincs velük.Valószínűleg hamar megakartak a kölyköktől szabadulni akik kirakták őket :(

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2013. July 17. #11615

Szerintem próbáld meg bolha írtó porral beszórni őket ,az hátha nem olyan veszélyes .Úgy vettem ki a kérdésedből hogy az anyjuk nincs velük,tehát akkor ő sem fogja lenyalogatni róluk.