‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. July 24. #2217

Lehet ?

A görényem tüzel már egy ideje.. el szeretném vinni egy hímhez (tudok embereket akik szeretnének görit szóval ez nem gond) de megszeretnénk tartani egy fiút.. ugy lehetséges hogy az anyját ivartalanítttatjuk és megtartunk mellé egy hímet ?

kategória: kisemlős, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 25. #11678

lehet lepontozni a válaszomat revansból de az a gazdi aki ezt magtette nem hiszi el a válaszom ez esetben annyit tegyen meg hogy hívjon fel egy szakértő egzotikus állatokkal foglalkozó rendelőt és járjon utána én biztos vagyok az igazamban mert állatorvosi rendelőben dolgozom és dolgoztam egzotikus osztályon is és láttam sok ilyen kivérzéses végzetes balesetet ..... itt nem megbántani akarom azt akinek a véleményével nem értek egyet csak a helyes választ szeretném megadni a kérdésre ... amennyire csak tudom

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 25. #11677

ja az ilyen műtétek gázos altatásban folynak nem vénás altatóval folyamatos aneszteziológiai felügyelet mellett!!! igy annak lehetősége hogy felpattan az operáció alatt a 0 mert a fejen maszk van és azon á jön a gázocska ha életét veszélyeztetné az altatás akkor egyszerűen leveszik a gázos altatót alacsonyabb dózisra ....

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 25. #11676

ja az ilyen műtétek gázos altatásban folynak nem vénás altatóval folyamatos aneszteziológiai felügyelet mellett!!! igy annak lehetősége hogy felpattan az operáció alatt a 0 mert a fejen maszk van és azon á jön a gázocska ha életét veszélyeztetné az altatás akkor egyszerűen leveszik a gázos altatót alacsonyabb dózisra ....

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. July 25. #11675

lexi gazdi minden amit sissy az úgy van és fogad meg a tanácsát !!! A tanácsa számodra életmentő lehet !!zserbó és zsömi nem mondott most jó választ egy vadász görény súlya 1-2kg között van akár egy inimini csivaváé akkor őket sem lehet ivartalanítani ??? ez így nem igaz egy állatorvos pontosan tudja miből menyit lehet adni számtan esetben műtenek még hörcsögöket kis cicákat is bár nem ivartalanítás miatt !!!szóval azért jó lenne ha csak olyan kérdésre adnánk választ amire 100% tudjuk a jó választ !!!mert nagyon sok gazdi jön aztán hogy azért csinálta ezt azt így úgy mert az interneten azt olvasta ........szóval tudom hogy zserdót és zsömit a jó szándék vezérli és ne szaporíts de csak ez az egy volt hasszálható a válaszában ha az ő válaszát fogadod meg :és nem ivartalanítod vagy pároztatod a görid később anémiás lesz azaz kivérzik és az életért kűzdötök majd !!!!! nagyon komolya sissy válaszát fogadd meg !!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. July 24. #11672

Zserbó és Zsömi,a kisemlősöket is lehet ivartalaníttatni,sőtt a göriket kell is,mert ha a tüzelésnél nem pároztatod be,akkor túltüzeli magát és az az életébe kerül.Az orvos pontosan tudja,hogy mennyi altatóra van szüksége.
Lexi,ha biztos vagy benne,hogy jó helyre kerülnek a kicsik,és nem adnak rajtuk túl egy év múlva,akkor miután már tüzel,pároztasd be.De azzal számolni kell,hogy nem egy két kölyök lesz,hanem lehet 8-10 is.Mit fogsz kezdeni velük ha rajtad maradnak a kicsik?Egyébként igen,lehet olyat,hogy majd az ellés után az anyát ivartalaníttatod és megtartasz egy fiú kölyköt.De a javaslatom az,hogy a fiút is ivartalaníttasd majd.
Én biztos nem pároztatnám be,mert nagy felelősség annyi kis göri.Göriket is nagyon sokan dobnak ki,válnak meg tőle,mert először olyan cuki,aztán rájönnek,hogy nem is olyan egyszerű a tartása mint amilyennek elképzelték.Egy csomó mentett göri van aki gazdára vár.
Minnél hamarabb döntened kell,mert ha nem párzik be,a túltüzelés az életébe kerül.Vagy pároztasd akkor mostmár,vagy vidd el az orvoshoz,de minnél előbb.De mindenképpen egzotikus állatokhoz értő orvoshoz vidd,tapasztalatom,hogy sok állatorvos nem ért a görikhez.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. July 24. #11671

kisemlősöknél nem nagyon szoktak ivartalanítani, mert náluk nem lehet tudni, mennyi altató kell, hogy ne halljon meg, de ne is "ugorjon" fel műtét közbe. Szóval inkább lány görényt tarts meg. Amúgy nem tudsz majd mit kezdeni a kicsikkel, legfeljebb egy kisállatkereskedésbe beviszed, ott vagy elfogadják vagy nem. Szóval inkább vegyél a görényed mellé egy társat, a szaporítás helyett.