‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte lilidog gazdi (Gombóc), 2013. July 28. #2223

Hogyan kell a kiskutyának megtanítani az apportozást?

Van egy border collie kölyköm. és az a baj hogy ha el is megy a labdáért nem oda hozza vissza nekem hanem elmegy vele..ha meg kajával várom ,hogy cserébe oda adja..már fél úton vagy hamarabb elhagyja és csak oda rohan a kajáért.. valaki tud segíteni?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta rini gazdi (csillag), 2013. July 28. #11700

próbáld mg azt ha labdázol hogy ne kajával hívd vissza hanem legyen nálad egy csomó másik labda olyan is ami sípol és hanem hoz vissza egyet akkor mutass egy másik labdát ha odamegy akár labda nélkül csak dob el neki . a másik ha eldobtál neki egy labdát és amint felvette fordíts hátat neki kezdj el szaladni az ellenkező irányba miközben hívod magadhoz majd ha már érzed közel van megfordulsz és nagyon nagyon megdicséred játszol vele még akkor is ha csak pár lépésnyire tette le előtted a lasztit majd újra meg újra eldobod és ezt a futást megismétled lényeg az időzítés

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. July 29. #11709

Szia.Először a behívásnak kéne működnie. Ha az megy, akkor is eldobhatod az apportot és odaszalad hozzád nélküle. Ezért jó, ha először közelről hozatod vele.A szabály ugyanaz, mint a behívásnál, soha ne menj utána. Ha mozognál is, csak elfelé a kutyától, ne feléje.Köss az apportra egy madzagot vagy kötelet és dobd el.Megvárod míg a szájába veszi,mikor megfogta húzd magad felé és mond a hozzám parancsot.Ha hozzád elért akkor add ki neki az ülj parancsot.Ezek után vagy azt csinálod hogy kiveszed a szájából és mondod hogy engedd,vagy odajön és nem engeded hogy letegye a talajra,hanem odaadja a kezedbe.(A 2.verzió a szabályos) Mind egy melyiket választottad,de miután odaadta akkor dicsérd,jutalmazd és kicsit játsz vele.Ezek után folyamatosan ismételd előröl..

Válaszolta lilidog gazdi (Gombóc), 2013. July 30. #11713

A kérdező hozzászólása:

Értem köszönöm