‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tothne-nemethrita gazdi (Apolló), 2013. August 01. #2226

Mit csináljak kutyámmal, hogy ne ássa fel a kertet?

Apolló minden olyan talpalatnyi helyet felás és belefekszik, ahol nincs fű. de csakis olyankor, amikor nem látjuk - éjjel, vagy, ha nem vagyunk itthon. a kert úgy néz ki, mint egy háborús övezet. mit kezdjek vele?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2013. September 05. #11957

Az egyik hogy melege lehet,de a fölös energia miatt is áshat.de mivel labrador ezért szerintem melege lehet,de azért este a séta nem árt neki.Ha kifárad és nem lesz melege biztos h nem fog ásni :)

Válaszolta Minciri gazdi (Zafír emlékére), 2013. August 01. #11721

Szia! Cimbi is mindig ezt csinálja, szerintem csak melege van és hűsölni akar!
Hogy ne ásson szerintem nemigen lehet kezdeni vele semmi, temesd be a gödröket és ha újra ássa szidd le, előbb-utóbb megtanulja, hogy nem szabad!Ha betemetted,utána szórd be fűmaggal,előbb-utóbb elfogy a szabad terület.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 01. #11720

és ahányszor csak eszedbe jut friss vízzel lelocsold a kutyusod naponta így könnyíthetsz neki a melegen ...

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 01. #11719

1. valószínű a kutyusod a hőségtől ássa a lukakat mert a föld alja hideg ezen úgy segíthetsz hogy veszel egy gyerek homokozót abba teszel vizet hogy kutyusod mindig tudjon benne hűsölni ezt neked meg kell mutatni neki először üresben átvezeted kutyusod rajta majd kicsi vízben ugyanez majd sok vízben aztán ha szeret pancsolni hamar rájön mi a jó.... ja és mindig jutalmazd meg
a 2. reggel este hűvösben jó sok aktív séta legyen hogy kicsit kifáradjon kutyusod de vigyázz ebben a melegben azért csak óvatosan nehogy hőguta legyen ,,, de inkább az 1. pont a jobb