‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte hullámlili gazdi (Maszi), 2013. August 01. #2227

Hogyan vegyem rá maszatot hogy ugasson

Hogy vehetném rá maszatot hogy ugasson?
szoktam mondani neki hogy ugasson ami felesleges.
a kezemmel szoktam mutatni hogy ugasson de nem vált be!!!!!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta tengeriröfi gazdi (Höcsi), 2013. August 05. #11741

a gazdi tesójának a kutyája meg van rá tanitva

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. August 03. #11730

Szia.Bobit soha nem hallottam vonyítani.Ezért elszántam magam és bevittem a házba.Youtubon elindítottam egy vonyítós videót és pár percre elkezdett vonyítani.Azóta ha valami van akkor vonyítani szokott.Tiédnek is próbálj valami ugatósat betenni.Amikor másik kutyával akar játszani akkor se ugat hogy játékra hívja a másikat?.Kajával , vagy valamilyen játékkal hogyan áll a kutyád ? Van valami kedvenc játéka amit nagyon szeret ? Tapasztalatból:Barátnőm és én kajával és labdával tanítottuk meg kutyájának hogy ugasson.Felemelte a labdát kb vállmagasságáig (ahol nem éri el) és úgy tett mintha eldobná , de nem dobta.A kutya meg már annyira szerette volna hogy repüljön a labda , hogy elkezdett ugatni és erre mondta neki a "hangot" vezényszót és eldobta neki a labdát.
Ugyan ez működött kajával is , addig nem raktuk le neki amíg nem ugatott egy picit.Ha már nyüszít nyugodtan biztathatod is.Két nap alatt megtanítottuk így az ugatást. Bár azt hozzá kell tennem hogy kell egy kis zsákmányosságnak lennie a kutyában ehhez a módszerhez.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 02. #11723

mivel talán nem gondolatolvasó. Meg kell neki tanítani, magától akkor sem fogja csinálni, ha fejenállva mondod neki, erről meg már volt kérdés, nézd mge az arra érkező válaszokat.