‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tücsitacsi gazdi (Tücsök), 2013. August 02. #2230

Hemperegj!

Szóval kezdjük ott: tücsök mindent megtanul, csak a hempereg nem megy neki. van az a tipp, hogy a jutifalival kell, de nem érti meg hogy fordulni kell, és nem a juti után nyúlni... .szóval, ha valakinek van más ötlete az jó lenne!

köszönöm előre is!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 03. #11732

Bobi teljesen jól leírta a választ, viszont én nem ajánlom, hogy lemozdasd, mert fáradtan nem tud annyira figyelni. Klikkerrel a leghasznosabb tanítani. Azt is megpróbálhatod, hogy lefekteted, és ha nem bánja eldöntöd az oldalára. Ha az oldalán van, akkor jutalmazd meg, aztán görgesd tovább. Nekem ez vált be Zsöminél, Zserbónál pedig a jutalomfalattal való megvezetés.
http://www.kutyatrukkok.webnode.hu

Válaszolta kutyus10 gazdi (Charlei), 2013. August 03. #11726

Szia!Hát tudod,az én kutyám mindig szereti,ha a hasát simogatom!És így mindig mutattam neki,ül,fekszik,és hempereg!Mikor lefeküdtés elkezdtem simizni hempergett,ilyenkor kapott jutifalatot!Nem tudom ez az info használható volt -e de remélem segítségedre válik!

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. August 03. #11727

Szia!Első körben mozgasd le mindig a kutyát, mielőtt tanítani kezded!Másodsorban pedig találd meg azt, ami motiválja a kutyádat: kaja (nem táp, hanem virsli, sajt, párizsi), vagy játék, vagy nagy simogatás, és azzal jutalmazd, ha jót csinált. Kipróbálhatod a klikkert is, nagyon hasznos eszköz, tutira rád fog figyelni a kutyád, ha nálad van Lefekteted,ha azt akarod,hogy jobbra hemperegjen,akkor balra tedd,a feje mellé a jutifalatot.Utána vidd a bal lapockája felé a falatot.Ő követi a fejével,te tovább viszed,hogy a gerincére forduljon.Utána egyre tovább viszed mondod neki,hogy hempereg,és segítesz neki,hogy könyebben megforduljon.Utána megy a fali.Kb ennyi.
Remélem tudtam segíteni!