‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte stellaaranka gazdi (Szerényke), 2013. August 12. #2246

Mivel etessem a 3-4 hetes cica kölyköket?

Sziasztok!
a cicánk lefialt, így 6 kiscicával lettünk gazdagabbak. mivel az anyjuk eltűnt, és valószínűleg már nem fog visszajönni a cicákat saját kezűleg kell gondoznunk.
azt szeretném megkérdezni, hogy mi az, amit 3-4 hetes kölyköknek adni lehet táplálási céllal az anyatejet helyettesítve? és hogy ebből mennyit kell nekik adni a megfelelő fejlődéshez?
válaszaitokat előre is köszönöm, további szép napot mindenkinek!

kategória: macska, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 12. #11779

a cica tejpótló tápszere rá van írva hogy mennyit kell adni / nap de az a javaslat hogy többször kapjon 4 óránként amennyi jólesik a cicának vigyázz hogy a cica fejét ne emeld meg túl magasra állt hason fekve vízszintesen van a fejük mikor a mamától szopiznak ahhoz hogy ne nyeljen félre neked is ezt a pozíciót kell tartanod náluk ... ha nem esznek eleget vagy nem megy a kakiltatás akkor őket is állatorvoshoz kell vinni !!!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 12. #11778

szia még egy-két hétig etetgessed macska tejpótló tápszerrel a cicusokat de olyan 5 hetes koruktól már esetleg hajlandóak szilárdat enni akkor vehetsz nekik valamilyen jó minőségű junior cica konzervet is és felesbe még a macska tejjel ezt egyék egy 3 hetes cicának 4 óránként kell ennie és a kakilás pisilést is nektek kell beindítani vizes vattával kell masszírozni az adott területeket ez is nagyon fontos ezt is a mama csinálná ilyenkor az anya állat szinte azonnal újra terhes lesz így ha előkerül ivartalanítsátok!!! már csak azért mert nagyon sok a kóbor kis cica