‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Krisztina94 gazdi (Cirmi), 2013. August 13. #2248

Cica szülés. nincs több cica?

Tudni kell a cicámról,h 3 hete,valaki bezárta 1 hétre,és amikor hazajött nagyon sovány volt,nem bírt menni.mikor eltűnt már tudtuk, hogy augusztus 20.a után várható lesz a cica.napokba néztem pont, nincs túl nagy poci, mint múltkori szülésnél.de ma megindult neki a fájás,és kibújt egy pucér cica,aki már sajnos nem élt. de 1 órája nem jön több cica,csak ez az egy volt. múltkori szülésnél 15-20 percenként jöttek a cicák.valami baj van? nem hiszem,h csak 1 cica volt a pociban.

kategória: macska, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Cintarella gazdi (Lillu), 2013. August 19. #11837

Lehet másik állattal akadt össze és a verekedésben elvetélt, a többi cica levált és ,ár csak az utolsó bent maradt cica távozott. HA VALÓBAN AGGÓDSZ ÉRTE EGY ÁLLATORVOSI VIZSGÁLAT NEM ÁRTANA ! Ha nem megy, vagy nem akarsz költeni rá, bízz benne, hogy nem lesz semmi komplikáció, szövödmény és hamar rendbe jön.

Válaszolta Krisztina94 gazdi (Cirmi), 2013. August 17. #11811

A kérdező hozzászólása:

Igen tudom, hogy nem megbántásból írtad! :) Vannak olyan gazdik, akik nem foglalkoznak a cicákkal meg azzal hogy hova kerülnek! :) Viszont most a cicám kicsit vérzik és furán viselkedik. Nem tudom mi lehet a baj.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 15. #11800

ok ok értem nehari nem a megbántás a cél csak a véleményemet írtam le mert úgy érzem kicsit ide vág

Válaszolta Krisztina94 gazdi (Cirmi), 2013. August 15. #11799

A kérdező hozzászólása:

Múltkor is szült, de meghaltak a cicái 4 hetes korukban .. Ha lesz cica, tudok nekik gazdit találni .. és nem olyat aki csak úgymond fájdalmat okoz nekik, hanem olyat akik szeretik.

Válaszolta Krisztina94 gazdi (Cirmi), 2013. August 15. #11798

A kérdező hozzászólása:

Oké, de nekem nem ez volt a kérdésem ...

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 15. #11796

egyetértek marcipánnal hogy aki akar annak legyen kiscicája egy cica életében egy vagy két almot jelent az én fogalmam szerint de abban nem értek egyet hogy ennek nem kell határt szabni egy cica egy év alatt lehozhat kb 30 kölyköt és átlagban leél 10-17 évet és a cica fiatalkorától öreg korági le tud hozni almokat és ez sok sok kiscicát jelent ak egy és ez család!!!! Az tök jo hogy vannak emberek aki jo helyre el tudják ajándékozni a kölyköket de sok kiscica
már nem ilyen szerencsés és nem hogy nem jutnak szerető családhoz de még a menhely biztonságát sem élvezhetik mert azok is tele vannak NINCS HELY!!!! Azoknak marad a kemény rideg hideg utca !!!nagyon sok cicát hoznak be hozzánk a rendelőbe vagy hagynak nálunk a küszöbön mert nem tudják kinek elajándékozni mer ez szomorú de általában saját cicáik kölykei vagy találták de a menhely nem vette be így marad az állatorvosi rendelőkben dolgozók állat szeretetére !! az nem fair hogy csak a kutyásokat kiálltjuk ki szaporítóknak a macskások is azok!! és nem csak a nőstény hanem a kandúr macskák ivartalanításával is gátat lehet szabni a további macska populációnak!!! a válaszomat nem személyeskedésnek bántásnak szántam csak ez a véleményem és szerintem a tények is !!

Válaszolta Krisztina94 gazdi (Cirmi), 2013. August 13. #11789

A kérdező hozzászólása:

Nem rég jött haza a cica, délelőtt szülés után elment kalandozni. Lapos a pocija, nem érzek benne cicát.

Válaszolta Marcsi gazdi (Marcipán), 2013. August 13. #11787

ha nagyon sovány, akkor végig simítva a hasát érzed, hogy van-e még benne kiscica. ha van és még mindig nem született meg, akkor tényleg orvoshoz kell vinni. ugyanis ha benne marad a feltételezem halott cica, akkor az Anyuka is elpusztul.
amúgy injekcióval is lehet védeni a cicákat. viszont így két évig. majd akkor pihentetni. ilyenkor általában születnek picik, de Én előre szerzek gazdikat nekik. így meg van öröm is. látom a piciket kb 2 évente. ez kijár nekünk, mert nagyon cukik....

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. August 13. #11785

vidd el dokihoz az ultrahang eldönti és esteleg fontold meg az ivartalanítást !!! sok a kóbor cica plusz ha nem tüzel nem megy el otthonról