‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kazsa gazdi (Fülöp), 2013. August 19. #2255

Természetes 8 hetes kiskutyáknál, hogy csak harapdál, és mást nem játszik?

Szeretném ha labdázna, de a labdát csak harapdálja. illetve minket is nagyon rágcsál. hallottam olyanokat, hogy erről leszokik, meg olyat is, hogy nem szabad hagyni, hogy minket rágjon, mert berögzül nála.

mit javasoltok? le fog szokni róla, vagy valamilyen módszerrel érdemes beavatkozni?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. August 21. #11852

Ha észreveszed hogy haparni akarja a kezedet,vagy már megfogta,akkor magas-szaggatott vinnyogó hangot adjatok ki,mert ezzel a megsebzett testvéreinek a hangját utánozzátok.Ha jól csináljátok akkor hátrahőköl (abba hagyja),és kétségbeesetten néz.Ilyenkor adjatok oda neki egy labdát amit rághat.Ráfog jönni hogy nem vicces ha harapdálja a gazdit,ellenben a játék az egy nagy móka.Ha a játék közbe felizgul,vagy még mindig harapdálja ezek után is a kezeteket,akkor ismételjétek a vinnyogó hangot.De ha ez a hang felhergeli akkor mással próbálkozzatok.pl.távozzatok el angolosan.Ha van a családba gyerek akkor ő próbálja ki ezt.Ha őt harapdálja a kutya akkor azonnal menjen ki a szobából,ha az udvaron van akkor menjen be a házba.Majd idővel megtanulja hogy harapással elveszíti a játszótársait és ez nem móka.De ne ösztönözzétek a harapásra.Harapás után ne simogassátok mert az annak veszi hogy megdicséritek ha harap.Ha egyik megoldás se fog hatni akkor hagyjátok magára.

Válaszolta Jenny00 gazdi (Jenny), 2013. August 19. #11844

Szerintem ez teljesen normális,nekem most 8 hónapos a kis kutyám és ugyan ezt csinálta .Vettem neki olyan kötelet aminek a két végén csomó van és fonott az egész azt nagyon szereti még mai napig is cibálja gondolom a fogai miatt ahogy nőnek.Mi se engedtük hogy minket rágjon mert ahogy nő előbb utóbb fájni fog ,mi amikor minket meg rágott éles hangot adtunk ki ,olyat mint amikor ő neki fáj valami és ezáltal fel kapta a fejét és le szokott róla.Nagyon aranyosak ilyenkor amikor tanulnak :)

Válaszolta rini gazdi (stefy), 2013. August 19. #11843

igen ez ilyenkor normális lehet de azért rá lehet szólnod a kutyusodra ill lehet olyan játékot venni amit a kutyus nem tud szétrágni és ezzel együtt hogy de azt ne hagyd hogy téged is rágcsálgasson :)