‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Berkenye gazdi (Berkenye), 2013. August 21. #2256

Hogyan vehetem észre ha...

...ha a szukám tüzel? mert, jövőre szeretném, ha lennének neki kiskutyái...

kategória: kutya, válaszok száma:14, kérdés értékelése:-7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vikcsi78 gazdi (Morzsi), 2013. October 06. #12130

Na ettől a kérdéstől most ____ ideges lettem. (Nem írom le mennyire, met itt nem szabad káromkodni) Te ne akarj kutyákat. Mellesleg a menhelyi kutyák nem korcsok. Nem a te dolgod? Tényleg nem? Mi emberek vagyunk a legokosabbak a földön! Az állatok ösztönszerűen cselekednek, nem direkt hoznak létre egy csomó kölyköt. Az emberiség dolga megakadályozni, hogy a kutya populáció ne legyen óriási! Azzal, hogy te szaporítol és gazdihoz adod a kutyád, egy menhelyes kutyától veszed el a boldog gazdis életet. És szerintem, ha te 20 évig segítettél a szüleidnek a tenyésztésbe, akkor tudod, hogy mikor tüzel a kutya. Én kilenc évesen már tudtam, hogy milyen ha tüzel a kutya! Komolyan, ha én találkoznák veled nem mondom meg mit csinálnák!!!!! Ha egy kicsit lenyukszok talán írok egy értelmes választ, de jelenleg nagyon ideges vagyok.

Válaszolta Dorka9 gazdi (Leni), 2013. October 06. #12127

http://domusoptimakhe.com/a-felelos-allattartasrol/a-kutyatenyesztes-ara/

Válaszolta Dorka9 gazdi (Leni), 2013. October 06. #12126

Szerintem ne akarj kölyköket, ha azt se tudod, milyen, mikor tüzel a szuka. A választ pedig figyelmesen olvasd el, mert nagyon hasznosak!

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. August 28. #11917

a tenyésztés egy szakma. érteni kell a kutya élettanához, a szaporodásbiológiához, és nem utolsó sorban a genetikához. amit Te biztosítani vélsz a kutyádnak meg a kölykeidnek csupán a körítés (étel-ital, alom, "jó" gazdák)... a kölyköknek valóban jó gazdát találni piszok nehéz feladat, az ingyen (olcsó) kutyának nincs becsülete, a drágánál meg már elvárja a vevő (nagyon helyesen!) hogy jó genetikájú kölyköt kapjon, a fajtára jellemző betegségekre leszűrt és mentes szülőktől, akik mellesleg a fajtára jellemző karakterrel és ösztönkészlettel bírnak.
letesztelted a kutyád egészségi állapotát (egyáltalán tudod, hogy melyek a cocker spániel jellemző betegségei?), elvitted küllemkiállításra, hogy szakértő szem is elmondja neked a hibáit, elvitted tenyészszemlére, ahol megvizsgálták, hogy a küllem és jelleme megfelelő-e a továbbtenyésztéshez? olyan kant választottál hozzá, akivel várhatóan az állomány szintjénél jobb utódokat hoznak létre? hangsúlyozom: nem a kutyád szintjénél, hanem az állomány szintjénél! mert ha nem, akkor tevőlegesen a fajta jobbá tételéhez nem tudsz hozzájárulni, és míg ez így marad, addig nem jobbá teszed fajtát, csupán sokszorosítod, magyarul: szaporítasz.
a szaporítás pedig a magyarországi kutyás élet megrontója... beteg, ideggyenge, a "fajtájukra" távolról sem emlékeztető kutyák, és minden bolond kezébe jut kutya, mert a szaporító nem válogat a vevők közül... ezek a kutyák kerülnek a menhelyre (tudom, ez téged teljesen hidegen hagy), és okozzák a kóbor-problémát is. de hajrá, szaporítsál csak...

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 28. #11914

"Én nem egy 10 éves kis buta gyerek vagyok, aki teszi a nagyot!! "
Születési dátum: 1998. augusztus 07.
Hazudni azt tudsz! Gondolom, a kutya törzskönyves, voltatok tenyésszemlén, hogy alkalmas-e a tenyésztésre, megvoltak a szűrések, oltások, aztán beszéltél egy jó tenyésztővel aki ideális fedezőkant tudott mutatni, amivel továbbvihetitek ezt a vérállományt, és jobbá tehetitek a cocker spániel fajtát?
Ezek hiányában eszedbe sem jusson ilyesmi.

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. August 28. #11908

mi???
nem tudod, hogy tüzelnek a kutyák??
ha még csak ilyen kezdő kutyatartó vagy , kérlek ne tenyészd össze-vissza őket. csak ártasz mindenkinek!

Válaszolta Szabi123 gazdi (Picur), 2013. August 28. #11907

teljesen igazuk van!!!
mi az, hogy menhelyi korcsok???
a keverék kutyák sokkal egészségesebbek!!!
egyébként ezzel a kis hülyeségeddel, csak annyit érsz el, hogy több kiskutya kerül utcára. azért, mert aki a te kutyáidat fogadja örökbe, helyette egy menhelyi ari kiskutyát fogathatnának be.
tehát azt ajánlom, hogy ha szereted a kutyákat ne tenyészt a kutyád!!!

Válaszolta Berkenye gazdi (Berkenye), 2013. August 25. #11882

A kérdező hozzászólása:

Húhúúúúú....gyerekek... -.-
Hát, köszönöm... Ez nagyon jól esett tőletek...-.- 20 éven át tartottak és tenyésztettek a szüleim kutyákat, de most már a szarvasmarha- és lótenyésztéssel foglalkoznak! ...
Jenny egy papíros FAJTATISZTA Angol Cocker Spániel szuka, igen!! És mivel, írásosan az én nevemen van, ezért ÉN fogom tovább tenyészteni! Ahogy a lovaimat is! Én nem egy 10 éves kis buta gyerek vagyok, aki teszi a nagyot!!
Mellesleg nem érdekelnek a menhelyi korcsok! Nem az én dolgom!
De mivel a helyzetünket 100% biztos, hogy nem értenétek meg ezért, azt mondom, hogy fölösleges volt megkérdeznem -.- ...

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. August 24. #11878

Ha annyit sem tudsz a kutyákról, hogy hogyan s miként tüzelnek, akkor ne akarj szaporítani!
Ivartalanítsd a szukád, azzal teszed számára a legjobbat!

Válaszolta Virág5 gazdi (Bobi), 2013. August 21. #11851

Jenny nevű angol cocker spánieledről beszélsz igaz?Mivel fajtatiszta ezért ajánlom fajtabelivel pároztatnod.De attól függ anyagilag hogy álltok,milyen helyen laktok.Egy kiskutya nem játékszer!Nem csak annyi hogy "na itt ez dög,befedeztetem és jó pénzért meg eladom a kutyáit". Nem ennyiből áll!Meg lehet hogy össze se jön mert a szukád nem engedi majd a kant és lehet ha engedi akkor a megtermékenyítés se jön össze.Meg ha megszületnek akkor meg majd az utcán,jobb esetben a menhelyen kötnek ki?!Fontold meg hogy tényleg van rá pénzed,időd,energiád,helyed.Az sem mindegy hogy mennyiért adod majd el a kölyköket.Sok a túltenyésztett korcs.Ezért ha nekivágsz ennek a dolognak akkor a lényeg hogy jó almot alakíts ki.De a tüzelésről:nagyjából a kor alapján tudod hogy mi várható,főleg ha fiatal állatról van szó.A szukák fél évente tüzelnek.Tüzeléskor 1 nap megdagad a pérája és 2,nap vér is jön belőle.Olyan ez mint a nekünk nőknél a menstruáció.Tehát nagyobb lesz a péra az átlagosnál és a kanok is érdeklődnek iránta.Az elején még csak szimatolják,de azt hiszem a 13-14.-napon már számít komolyabbnak a tüzelés.Onnantól már felveszi a kan kutyát.Nem tudom nálatok hogy van,de ha beszokott járni a lakásba és leül/lefekszik,akkor ott hagy vércseppeket.Ilyenkor már tudod hogy tüzel.De a hosszú szőrű egyedeknek a combjuk lesz véres.