‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte fannitoth gazdi (Zénó), 2013. August 23. #2260

Milyen kutyatáppal etettek?

Sziasztok! lehet csak az én véleményem vagyis remélem hogy nem! szóval én belcando-val, acana-val etetek! a szomszéd tegnap észre vette hogy én mivel etetek és rám üvöltött hogy miért ilyennel etetek!? mert hogy ez szar...ő chappi-vel etet +néha pedigree-vel! nem tudom én valahogy ezekkel a tápokkal nem etetnék de mégis én vagyok a hülye mert belcandoval meg acana-val etetek...ti melyik tápokra szavaztok?

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Hosszúhajulny gazdi (Kópé), 2013. September 14. #11988

A Belcando, Chappi, Acana, Royal Canin, Pedigree, stb.... mind hőkezeléssel, 130C felett készül. Az emésztőenzimek 45C-on pusztulnak, ezek nélkül pedig nagyon nehéz megemészteni őket, túlműködik a hasnyálmirigyük, ami egy idő után begyullad, rákos lesz. Olyan tápot keress, ami hidegen sajtolt, és könnyen emészthető!
Fontos még, hogy elolvasd az összetevők listáját, a legtöbb gyártó gabonafélékkel, és állati melléktermékekkel (csőr, patkó, karom, stb..) nyomja tele a termékét. Mindig az elsőként szereplő összetevőből van a legtöbb, tehát érdemes a sorrendre is figyelni. A cicának igaza van, a gabona nem való kutyának, macskának.
Én Amikinost adok a kutyusaimnak, hidegen sajtolt, emberi fogyasztásra is alkalmas eledel, mindketten nagyon szeretik, normál a kaki, és betegek sem voltak azóta.

Válaszolta rini gazdi (csillag), 2013. August 23. #11873

acana purina happy dog belcando hills stb .....ezek a jók szeintem a pedigré chapi és társai nagy nulla tele vannak mesterséges adalékanyaggal szójával színezékkel ezeknek csak jó reklámjuk van !!!ennyi én nem hallgatnék a szomszédra szépen elmagyaráznám neki hogy a kerítés túloldalán lakik az ő kutyája a másikon meg a tied és mindenki azzal eteti a saját kutyáját amivel ő jónak látja én acanát adnék a helyedben azt is jól feláztatva vízzel nehogy gyomor csavarodása legyen a kutyidnak

Válaszolta Dóra gazdi (Zsömi - admincica), 2013. August 23. #11869

Hát igen, a népszerű tápok általában nagyon finomak is, egy idő után nem is nagyon akarnak megenni mást.

Mi ezért kezdettől próbáltuk rászoktatni Zsömit az Orijenre. Nem rajong érte nagyon, de azért megeszi. Néha kap alutasakos royal canint, azt bezzeg bevágja rögtön, de abban is ott a nyershamu...

Válaszolta Dóra gazdi (Zsömi - admincica), 2013. August 23. #11867

Igaz, hogy cica vagyok, de azért jöttem válaszolni.

Engem Acana-val és Orijen-nel etetnek.
Szerintem az a lényeg, hogy minél több olyan alapanyag legyen benne, amit a gazdi is megenne... A népszerű márkákban (pl. whiskas) van egy csomó minden, ami nem tudom, hogy kerül oda és miért jó - pl. nyershamu...??

Az Acana és az Orijen kizárólag húst és zöldségeket tartalmaz. Gabona sem kell a tápba, mert mikor eszik egy állat kenyeret... Hús, zöldség, gyógynövény, ez legyen benne, ha lehet semmi szintetikus.

Válaszolta KrisztinaPajtigazdi gazdi (Pajti), 2013. August 23. #11866

De igazából mindegy a márkája az a lényeg ,hogy legyen benne minden vitamin .Olvasd el a leírást és így döntöttem a Darling és a Happy Life mellet (keverve )vagy cserélve:

Válaszolta KrisztinaPajtigazdi gazdi (Pajti), 2013. August 23. #11865

Darling Select Gold Bio Plan