‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte nagymonika1988 gazdi (rocky), 2013. August 24. #2264

Pároztatás

Sziaszto! a 2 éves németjuhászomat szeretném pároztatni. ha valakit érdekel hivjon vagy irjon.számom:06302415684

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Dorka9 gazdi (Leni), 2013. October 06. #12125

http://domusoptimakhe.com/a-felelos-allattartasrol/a-kutyatenyesztes-ara/

Válaszolta Dorka9 gazdi (Leni), 2013. October 06. #12124

I. A kutyád van törzskönyvezve?
Volt szűréseken?
Volt tenyészszemlén?
Ezek mellet az se árt, ha megkérdezed a kutyád tenyésztőjét, hogy szerinte milyen kutya illik a tiédhez, amivel kiegészítik egymást, és javíthatják a német juhász állományt. Ha ezek megvannak akkor fedeztethetsz. Amúgy megegyezhetsz a tenyésztővel, hogy ő is keres gazdát a kölyköknek, és elosztjátok a pénzt.
II. Ha csak magadnak szeretnél, kutyákat, hogy legyen több német juhászod, akkor bármilyen kutyával pároztathatod, de akkor lehet, hogy lesz egy csomó bajuk. De szerintem te elszeretnéd őket adni, nem hiszem hogy akarsz egy csomó kutyát. Ha a kutyádnak nincs törzskönyve, nem volt kiállításokon. Se tenyészszemlén, se szűréseken, eszedbe se jusson szaporítani. Kicsi rá az esély, hogy megvegyék a fajtiszta kutyáidat. Hiszen nem tudnak róluk semmit, és még csak nem is tenyésztőtől vették.
III. Ha csak át szeretnéd élni a tenyésztés, a kölyök kutyák növekedését, akkor ne szaporíts, hanem inkább ideiglenesen örökbe fogadhatsz a menhelyről egy német juhász kutya családot. Az emberek sokszor tesznek ki fajtiszta kölyökkutyákat a menhelyek elé. Így te is át élheted a, hogy milyen aranyosak a kicsik, és segítettél is nekik.

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. September 29. #12086

valaki definiálná nekem a "túltenyésztett" szót?
a tenyésztés azt jelenti, hogy jobbat alkotunk, nemesítünk, fenntartjuk illetve javítjuk egy fajta állományát. hogy lehet ezt "túl" csinálni? ha arra gondoltok, hogy vannak beteg állatok, akiktől almot hoznak le, az meg nem lehet a tenyésztés folyománya, hisz annak a jobb minőség előállítása a lényege. nem a szaporításra gondolunk véletlenül...? vannak törzskönyves szaporítók is, csak mondom.

fedeztetést ajánlani meg törzskönyvvel, tenyészszemle után, meglévő, mentes eredményű szűrésekkel, az eredmények feltüntetésével érdemes, így maximum szaporítók fognak hozzá jelentkezni, akik az egyébként is brutális mennyiségű német juhász-jellegű keverékkutya állományt fogják gyarapítani. komolyan ehhez akarsz asszisztálni a kanoddal?

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 26. #11896

http://domusoptimakhe.com/a-felelos-allattartasrol/a-kutyatenyesztes-ara/
Eleve törzskönyvesnek kell lennie az anyának, és az apának is.Kell lennie kiállítási eredményeknek, amit föl tudsz mutatni. El kell vinni tenyésszemlére, ahol megítélik, érdemes-e pároztatni a kutyát.Aztán szűrni kkell, hogy nehogy esetleges betegségek adódjanak. Prémium táp kell neki, nem pedig Darling szerű szarok. Az oldal amit küldtem, leírja azt az árat, amiből ezek összejönnek, és hogy mennyi a bevétel.
http://www.kennelclub.hu/info/tenyszab_hu.html
Olvasd el, amiket küldtem, azután dönts.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 26. #11895

Felhívom a figyelmeteket, hogy ez nem badarság. Pont akkor lesznek betegek a kölykök, ha fogod és valami szedett-vedett kutyával összepároztatod. Szerintem az aki nem ért a kutyákhoz, inkább ne írjon választ, főleg nem egy ilyen fontos kérdéshez ;)

Válaszolta Szabi123 gazdi (Picur), 2013. August 26. #11891

igaz teljesen, hogy nem jó túltenyésztett példányokat választani, és hogy nem kell ezeket komolyan venni.

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. August 26. #11890

nem, attól még egészséges, és gyönyörű kölykök születhetnek, hogy ezeket a badarságokat nem csinálod meg. sőt, szerintem az a jó ha egy sima német juhászt választasz, mert ezek a törzskönyvezett fajtatiszta kutyák diszpláziásak, és túltenyésztettek!!!!!!!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 24. #11876

Gondolom van törzskönyve, szűrve van, voltatok tenyésszemlén, és fölhívtad a tenyésztőt, hogy szerinte milyen kutya illene a tiédhez, amivel kiegészítik egymást, és javíthatják a nj állományt. Ezek hiányában, eszedbe se jusson ilyesmi.