‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Barbi123 gazdi (goldi), 2013. August 26. #2268

Melyik kaja az igazán jó a kutyának???

Mi happy doggal etetjük őket, ez jó kaja???

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. September 29. #12084

tápból happy dogot nem adnék. ha már ez az árkategória, akkor Brit, de sokkal inkább Acana, Orijen, Taste of the Wild...

de a legjobb nekik a hús. hogy most BARF vagy PREY már a 'vallásodon' múlik, amit én etetek az inkább PREY, de kinek mi jön be...

Válaszolta Hosszúhajulny gazdi (Kópé), 2013. September 14. #11989

Eleinte én is tápot adtam, aztán főzni kezdtem a kedvenceimre. Miért?
A legtöbb táp hőkezeléssel készül, aminek hatására elpusztul benne minden,(enzimek, vitaminok, stb...) amit egy kutyus hasznosítani tudna, sőt! még meg is nehezíti az emészthetőséget, hasnyálmirigy túlműködéshez, vezet.
A másik ok az, hogy sokszor telenyomják állati melléktermékekkel az eledelt, csőr van benne, karom, patkó, toll, sorolhatnám. Ha ez még nem lenne elég, sok táp összetevői között gabonák szerepelnek. Köszönöm szépen, tehenem nincs, én ezt oda nem adom..
A főzés tényleg macera, de megéri.Én néhány hónapja könnyebbültem meg (hozom Nektek a jó hírt!) rátaláltam egy olyan kutyaeledelre, ami hidegen sajtolt, ellenőrzött összetevőkből készül, és nem tartalmaz sem melléktermékeket, sem glutént. Vadlazac van benne, meg angusmarha, kacsa, szárított körte, alma, olyan összetevők, amiket örömmel adok kutyáimnak, mert tudom, hogy szükségük van rá, és én is megenném. Még a tartósító eljárás is természetes, évek óta ez az első eledel, a piacon, amivel meg vagyok elégedve. Amikinosnak hívják, valószínű, hogy még nem is hallottatok róla, nem reklámozzák úgy mint a többit, de szerintem nem is kell, mert nagyon jó.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 26. #11894

Mi Friskies-t veszünk nekik. Ez nem a legjobb táp, így nem adunk sokat beőle, de sajnos ami jobb minőségű, abból csak 15-20 kg-os kiszerelésben lehet kapni, és az nem olcsó. Így mi általában, ahogy Kicsi is írta, húst adunk nekik. A hentesnél kaphatsz farhátat, vagy csirkenyakat, kb 150/kg. Megfőzöd, és rizzsel, odaadod neki. Nekünk a kutyakozmetikus, (aki kisállat egészségügyet is végzett) is mondta, hogy a házikoszttól, szép fényes lesz a szőrük, így egyáltalán nem baj, ha nem Royal Canin-nal etetsz.A Happy Dog amúgy jó táp, szerintem nyugodtan adhatsz azt neki. És az nem egy Chappy/Pedigree/Darling minőség. Vannak kutyagazdik, akik arra esküsznek, hogy a kutya csak és kizárólag tápot ehet. De ez azért van, mert kiszipolyozza őket, a sok olyan oldal, ahol ezt írják. Mert miből tartanák fől magukat ezek a nagyvállalatok, ha nem ebből? Ezmellett ezek a tápok állatokon tesztelnek szóval úgy is veheted, ha ilyen tápot veszel, akkor más állatokat etetsz meg a kutyáddal, és támogatod az állatkísérleteket. A Happy Dog nem tesztel, így nyugodt lelkiismerettel használhatod :))

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. August 26. #11893

A legjobb ha elmész a henteshez és bevásárolsz húsokat.
Amiket szépen megfőzöl és körítésként rizst és egyéb főtt zöldségeket is főzöl neki. Na ez volna a legideálisabb minden kutyának de még a macskáknak is véleményem szerint. Csak hát ezt nem mindenki engedheti meg magának.
De ha felütsz pár kutyás könyvet minden fontos információhoz hozzá jutsz.