‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Martii gazdi (Boni), 2013. August 30. #2274

Túl sok puki! betegség, vagy csak rossz szokás?

Van egy 10 hetes bull terrier szukám. 3 hete van nálam. az a problémám, hogy nagyon sokat pukizik. nem tudom, valami probléma lehet a háttérben? ő az első ilyen kutyusom, és nem nagyon ismerem még a fajtát. benti kutyus, szóval eléggé zavar ez a probléma. nagyon hálás lennék, ha nevelési tippeket is adnátok, főleg akinek már volt/ van ilyen kutyusa! előre köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Hosszúhajulny gazdi (Kópé), 2013. September 14. #11986

Fontos az adagolás is, de még fontosabb, hogy rossz eledelt adsz neki.
A főzés dolgot támogatom, (feltéve ha nem sertés!) de sokkal egyszerűbb, ha jó eledelt választasz.
Nagyon fontos, hogy elolvasd a címkét! Mit látsz rajta? Mindig nagyság szerinti sorrendben szerepelnek az összetevők, ami azt jelenti, hogy abból van a legtöbb, ami a felsorolás elején van. Valószínű, hogy találsz benne gabonát. Ezt nem azért teszik bele, mert kell a kutyusodnak-nem tehén- hanem mert olcsó. Igen ám, csakhogy ez allergizáló. Tesznek még bele állati mellékterméket is, ami azt jelenti, hogy karom, csőr, patkó! és más hulladék kerül az eledelbe. Nem csoda, hogy nem tudja lebontani...

A száraz eledelekkel is vigyázni kell, a legtöbb hőkezeléssel készül, amitől elpusztulnak az emésztőenzimek, szinte emészthetetlenné válik, ami hasnyálmirigy túlműködéshez vezet. Keress olyat, amit könnyen lebont a szervezete, és ami nem terheli meg Őt. Én Amikinossal etetek, nagyon meg vagyok elégedve, azóta normál a kutyusom széklete, a szőre is szép, és és nem volt gondunk állatorvossal sem.

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. September 02. #11948

A kérdező hozzászólása:

bocsi a helyesírási hibákrt, mobilról írtam s siettem. :)

Válaszolta Martii gazdi (Boni), 2013. September 02. #11946

A kérdező hozzászólása:

Konzerv tpot eszik főtt rizzsel plusz fötg husit is . Száraz táppal próbálkozzak? 4 szer 5 azőr is eszik egy nap s nagyon jó tvgya van. Kis adagokat kap, de sűrűn. Lehet, hogy túletetem? :O

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. September 01. #11935

Esetleg az étrendjén lehetne változtatni.