‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Mollys gazdi (Molly), 2013. September 03. #2281

Belcando ???

Eddig belcandoval etettem kölyök kutyámat....hirtelen egyre több negativumot hallok erről a tápról és az állatorovosom is felháborodott amikor értesült arról hogy ezzel etetem,azt ajánlotta inkább váltsak royal canin-ra.mi a tapasztalatotok /véleményetek ?royal vagy belcando ?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Hosszúhajulny gazdi (Bessie), 2013. September 14. #11985

Az ok, amiért sem a Belcando, sem a Royal Canin tápot nem javasolnám, többet között a hőkezelés. Az emésztőenzimek 45C felett elpusztulnak, ezek hiányában nem fogja a kutyusod megfelelően lebontani a táplálékot, a hasnyálmirigy pedig túlműködésbe kezd. Ami pedig túlműködik, előbb vagy utóbb meg is betegszik. Van erre egy egyszerű teszt is: tedd bele egy pohár vízbe, és nézd meg mi történik! Nem ezzel etetek, de előre tudom: lebegni fog, és holnapra sem bomlik le. Válassz olyan eledelt, ami hidegen sajtolt, és könnyen emészthető!
A másik probléma az összetevőkben rejlik, a Royal Canin és a Belcando is telenyomja gabonával az eledelét. Márpedig a kutyusnak nincs erre szüksége, előbb-vagy utóbb allergiás lesz. Mindig azt nézd meg, hogy a csomagoláson mi hanyadikként szerepel a felsorolásban, mert a legelső összetevőből van a legtöbb benne... Legjobb lenne gluténmentes eledelre váltani, én Amikinossal etetek, azóta nem kellett állatorvoshoz mennünk.

Válaszolta andrasizsu gazdi (Bonca), 2013. September 11. #11977

Szerintem a Royal Canin elég drága a beltartalomhoz képest. Azt ne felejtsd el, hogy az állatorvosokat támogatják a tápgyártók, így nekik érdekük, hogy egyes tápokat előtérbe helyezzék a többihez képest. Ha neked a Belcandoval jók a tapasztalataid, rendben van a kutyád, szép a széklete, jó a kondija, akkor maradj ennél. Sokkal jobb tápokat lehet kapni olcsóbban. Ajánlom, hogy nézz szét a Zoofast-on. Ők a legolcsóbbak és megbízhatóak.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 04. #11956

ez csak azon alapszik hogy kinek mi a kedvence ... a belcado az egy jo táp legalább olyan jo mint a royal canine..