‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kinga7 gazdi (Mixi), 2013. September 12. #2287

Mit csináljak a cicámmal?

Tegnap fél 10kor volt ivartalanítva.kb 11 körül már fel is ébredt,ami nagyon csodálkoztam,hiszen alig fejeződött be a műtét...nagyon későn tudott lábra állni,sokáig meg volt merevedve.ma reggel már lát és hall,de még mindig nem akar inni és semilyen kaját enni(se nedvest se szárazat).

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta VeszettGazdi gazdi (Trutyi), 2013. September 14. #11997

Én is csak ennyit tudtam volna javasolni! Ha úgy látod, hogy nem javul a helyzet, ne késlekedj! Azonnal vissza a dokihoz!! Te is sokkal nyugodtabb leszel meglátod, ha egy szakember személyesen elmondja! Sokkal jobb érzés utána!...és egy felülvizsgálat max egy ezres, vagy semmi!

Válaszolta Kinga7 gazdi (Mixi), 2013. September 12. #11980

A kérdező hozzászólása:

Már eltelt 24 óra a műtét óta.Már mozog,csak kicsit bizalmatlanul lépked.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. September 12. #11979

Amíg a cica nem áll és mozog biztosan a lábán, addig nem is szabad neki enni meg inni adni, mert félrenyelhet. Ha már teljesen normálisan mozog, akkor lehet etetni. Szerintem fáj a sebe, meg émelyeg az altatástól ezért nem akar egyelőre enni. Ha délután sem eszik (több, mint 24 órával a műtét után), akkor érdemes visszavinni az orvoshoz, hogy megnézze nincsen-e láza, gyulladása a sebben. Lehet, hogy ad egy antibiotikum injekciót, meg egy fájdalomcsillapítót.