‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte fluca96 gazdi (Cila), 2013. September 17. #2296

Hogyan szoktassam le erről a kutyámat??

Mázli kutyámnak kialakult egy mániája és csalódásként ért és tudom hogy ezért csak magamat hibáztathatom,bár nem tudom hol rontottam el. napi 1-2órát sétálok vele hol pórázzal,hol póráz nélkül okosan jön láb mellett. mostanában elkezdte hogy a kerítés mögött lévő kutyákat megugatja,de csak ott ahol 2nél több kutya van. néha sikerül leállítanom,de akkor sem teljesen. kérem aki tudja,hogy kell leállítani ezt a nem kívánt viselkedést segítsen! előre is köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. September 23. #12044

A kérdező hozzászólása:

Köszi hogy segítesz,de nem hinném hogy túl sok energia lenne a kutyámban. A napi 1-2 óra nem azt jelenti h monoton láb mellett sétálunk. Ebben van fél óra biciklizés 1 óra mezőn séta ahol szabadon kergetheti a vadat és fél óra ahol láb mellett kell jönnie. Emellett minden hétvégén túrázni járunk,azóta mióta megvan Kőszegi-hegyre és a Bakonyba is. Tisztában vagyok a fajta jellegével és egyáltalán nem olyan amilyennek leírják. Ő sohasem ugrál és pörög túl terrier módjára. Ez az egy dolga volt amit most kezdett el,de szerencsére sikerült megoldanom a problémát Nia és Yoda segítségének köszönhetően. Jah és ezek mellet még kutyaparkba is járunk,vannak kutyabarátai is. De azért köszi!!

Válaszolta Natalie gazdi (Black Prince), 2013. September 20. #12038

Látom Mázli jack russel. Ennek a fajtának közel sem elég az 1-2 óra séta, nem hinném, hogy kicsit is elfáradna tőle. A kulcs az energia-levezetés, mert egy fáradt kutyának semmi kedve rosszalkodni. Olvasd el ezt a cikket, sok hasznos tipp van benne arról, hogyan vezesd le a kutyád feles energiáit.
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=250&Itemid=108

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. September 18. #12020

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen a segítséget,mindent megteszek,hogy leállítsam!! :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. September 18. #12017

Ez egy helytelen viselkedés, amit le kell tiltani. Ajánlom nézd meg ezt a műsort an benne iloyen probléma.
http://www.egyikkutyamasiknem.hu

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2013. September 17. #12015

Szia!
Szerintem a legjobb megoldás, ha nem leállítod, hanem megelőzöd a veszekedést. Mikor közeledtek a kritikus helyek felé, a "lábhoz" parancsot add ki és ne engedd, hogy figyelmen kívül hagyja. Ha úgy mentek el az ilyen kerítés mellett, hogy nem balhézik és rád figyel, dicsérd meg. Ez hosszadalmas munka, következetességet, kitartást kíván, de legfőképp azt, hogy a megfelelő időben a megfelelő módon reagálj. A szeme állásából tudnod kell, hogy mire készül.
Sok sikert!