‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte viktori01 gazdi (Mini), 2013. September 26. #2309

Vakarózás!!!

Hetek óta vakarózik a kiskutyám lassan csupa seb!már megfürdettem bolha irtó samponnal is,alaposan át néztem és nincs benne sem bolha,sem rüh,sem semmilyen bogár!! elképzelésem sincs,hogy mi lehet az ok.a vakarózása jellegzetesen oda kapós,mint amikor csípi valami.volt már ilyennel tapasztalatotok?ha igen mi volt a baj miért csinálta?és mi volt a megoldás? köszi a válaszokat és a segítséget!!!

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 29. #12085

szia az ui. válaszolva igen igaz hogy csak meg csipkedik az embert az hogy a hátsóját rágcsálgatja lehet még mindig bolha vagy bűzmirigy gyulladás és allergia ez tipikus terület sok sikert és mihamarabb legyen jobban a kutyusod

Válaszolta viktori01 gazdi (Mini), 2013. September 28. #12082

A kérdező hozzászólása:

Kedves Válaszolók!!
Köszönöm a segítségeteket!! Már kértem is időpontot a doktorhoz, jövő héten viszem.
Kezd alább hagyni a vakarózása de nem bízom a véletlenre!!
Kedves Mázli!
Minike is a farkát és a feneke körül csipkedi-rágja magát a legtöbbet, de szép rózsaszín a bőre mindenütt. A családom már hülyének néz mert napot óta már nagyítóval figyelem a kutyát..... ;)
De én ezt komolyan veszem,nem szeretném,hogy bogaras legyen a família.
Ui.: Tényleg igaz az,hogy a kutya bolha nem megy át az emberbe csak megcsípi???
Köszi még egyszer!!!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 27. #12081

szia vidd el dokihoz ha lehet bőrgyógyászhoz mert valóban sok mindenre lehetnek allergiások a kutyusok de előtte inkább használj bolha irtó cseppet mert a sampon nem ér sokat ez ügyben csak annyit ér hogy szép tiszta lesz a kutyusod de nem bolhamentes !!!! még a annyi hogy ha 1-1 bolha van a kutyádon azt nem láthatod hiszen villám gyors állat így lehet ennek csípésére is allergiás a bolha akkor válik láthatóvá a gazdik számára amikor már hemzsegnek a kutyán :(

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. September 26. #12079

Okozhatja allergia is.Szerintem mindenképpen vidd el orvoshoz,ő biztosabb választ tud adni.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. September 26. #12078

Nem ártana elvinni állatorvoshoz. Ott kap valami vitamint meg oltást, és jobban lesz! Nekünk i volt ilyen, bár az tényleg bolha volt, de nagyon nem akartak meghalni semmire, aztán csak mikor már 3x-ra mentünk vissza, hogy "hát nem lett jobban" akkor adott valami olyat a Dr. hogy jobban lett.

Válaszolta fluca96 gazdi (Mázli), 2013. September 26. #12077

Én kutyám is így vakarózott nyáron! Én is bolhára gyanakodtam,de ugyanúgy nem találtam semmit,ahogy te sem. Elvittem dokihoz,ahol kiderült,hogy bőrgombája van, Kapásból 2injekciót is kapott amitől1-2 hét alatt múlt el neki.Sokat járunk mezőre ahol van egy rókalyuk és valószínű ott kapta el. Hol vakarózik a kutyád?? Az enyém a faroktövénél vakarta és ott szürkés is lett a bőre-ez a gomba.

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2013. September 26. #12076

Lehet hogy allergiás a bóhanyálra,az elég gyakori a kutyáknál.De lehet hogy fürdetéstől viszked a bőre,az is szokott lenni.Vagy vidd el állatorvoshoz szerintem...