‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Betcs gazdi (Tipi), 2013. October 02. #2311

Mennyi idő, mire szobatiszta lesz egy kutyus?

Most lesz 8 hetes, próbálom tanítgatni, hogy ne össze-vissza pisiljen.
legtöbbször az ágyra sikerül neki. mikor jó helyre, akkor nagyon megdicsérem. párszor ezután még odatalál, de aztán megint az ágyra pisil..
nem kezdem korán ezt a pisi mizériát vele? most lesz 8 hetes.
illetve mikorra tanulja meg egy kutyus a dolgát jó helyen végezni?
jól csinálom a dicsérettel? természetesen, ha az ágyra sikerül nem szidom meg vagy hasonló.

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Betcs gazdi (Tipi), 2013. October 08. #12144

A kérdező hozzászólása:

Sejtettem, hogy nem nekünk szólt. Nem is tudom miért reagáltam rá. :)

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 08. #12141

ne haragudj tipi nem neked szólt reagálásom a harapós mini főnököröl!! hanem kicsinek!!! ők írták alattam levő kommentbe hogy hogy náluk ő a főnök és még morog is ha arrébb rakják ez szerintem nem helyén való de nem vagyunk ugyanolyanok ... szóval nehari nem a megbántás volt a cél sem neked sem kicsinek ma volt bent nálunk a rendelőben egy nagyon édi szelíd idős csivi de az esetek 80% nem egy nagytestű kutya pl vagy a jogtalanul hírhedt staffordshire pórbál megenni minket hanem a icipici mini főnökök!!!

Válaszolta Betcs gazdi (Tipi), 2013. October 07. #12140

A kérdező hozzászólása:

Pelus használat is rendben van, még néha mellé megy, de haladunk, illetve a nyüszítésről is kezd leszokni. Rájött magától, hogy inkább játszik, mint utánam sírdogál, mikor csak a konyhába megyek ki.
Jól haladunk, jól nevelt kutya lesz!

Válaszolta Betcs gazdi (Tipi), 2013. October 07. #12139

A kérdező hozzászólása:

Úgy vélem helyesen nevelem a kutyámat és hiába "nincs" bünti, így is nagyon jól megérti, hogy mit szeretnék és mit nem. Okos kutyus.
Morgásig biztosan nem jutunk el vagy addig, hogy ő legyen a főnök. Azt nem hagyom.

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 06. #12137

háát igazából így jönnek létre a harapós csivavák akkor ne csodálkozz ha olyan szituba kerülsz pl dokinál nem most ha nem 1 év múlva csak egy szimpla oltásnál a kutyusodnak bekötik a száját vagy neked kell erővel lefogni és izgulni attól hogy téged véletlenül se harapjon mert nem fogja azt érteni a kutyád hogy most ép mért kell szót fogadni a gazdinak ha amúgy máskor sohasem kell meg később mér nehezebb lesz a meglévő rosszat jobbá tenni azzal hogy neveled dicséred vagy következetesen meg bünteted a kutyád azzal nem ártsz csak jót teszel hisz szüleink is felneveltek a jóért jutalmat a rosszért büntit kaptunk nem de a büntiből is lehet tanulni nem :) ?én a morgást sem hagynám most még vicces de lehet később harapni fog ha nem is akár téged lehet más fog meg kapni szóval te adsz neki enni szerintem azt "kezet"ne morogja meg a gyermek ...a következetes nevelést szocializálás ne téveszd össze az agresszivitással mert az nem ugyanaz!!!!!szeretettel de határozottan következetesen neveld a kutyádat !!!

Válaszolta gs600 gazdi (Kicsi), 2013. October 06. #12120

:) Akkor már az ágyadban is fog maradni :D Nekünk is igy van!És amikor elkényelmesedik és arrébb akarom tenni még morog is :D Nálunk ő a főnök

Válaszolta Betcs gazdi (Tipi), 2013. October 04. #12110

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat. Pelust használunk. Egész ügyes már és a kaki is oda megy rá, de néha azért történik baleset. Ezért kérdeztem a teljes szobatisztaságot mikor tanulja meg. Kan kutyus, így akkor hamarabb megy ezek szerint. Nem lenne szívem bezárni sehova büntiből. Nagyon kis ragaszkodó, most próbálom leszoktatni a nyüszítésről. Kis makacs. Velem alszik, mert nem hajlandó máshol... akárhányszor elrakom onnan visszajön.
Min t írtam bezárni / elzárni nem lenne szívem, de majd belejövök a falkavezérségbe...

Válaszolta gs600 gazdi (Kicsi), 2013. October 03. #12095

A legjobb a kutyapelus..egy párszor felitatod a pisit vele,megszaglássza tudni fogja hogy oda kell ;) nekünk bevált és már a kaki is oda megy miután párszor a pelusra rátettem neki és megszaglászta

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 02. #12091

1-2 héttől :)

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 02. #12090

nagyon változó hogy egy kutya mikor lesz szobatiszta ha már megvannak azok a kombinált oltások ami után kivető egy kutya ( fontos hogy csakis akkor vidd sétálni ha már az állatorvos is megengedi !!!)a kan kutyák mivel ők jelölgetnek is hamar szobatiszták lesznek ez értendő 1-2 től 2-3 hónap ig terjedő változó idő intervallumban rásegítesz majd azzal ha korán és későn leviszed este és ha a lakásban bárhova pisil akkor amikor tetten éred de csakis akkor büntesd meg valamivel ami nálatok hatásos büntetési módszer!!! én a te helyedben ha ágyba pisilne a kutyám jól megszidnám és ha jó érzékelem a dolgot kutyusod ágyban alszik büntetésből nem engedném fel az ágyra egy pár napig...!!!! az én kutyám is egyszer ágyba pisilt én azonnal megtoroltam tettét és betettem a szállító dobozába egy óráig rá sem hederítettem és két hétig semmilyen szinten nem alhatott ágyban ez bevált nálunk l!!l lényeg hogy légy következetes és kitartó és akkor hamarabb célt érsz a a kutyádnál a te leszel az irányító a falkavezér és nem ő