‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2013. October 05. #2317

Hogy tudom a kutyához szoktatni a macskát?

Sziasztok! tesóm nagyon szeretne egy macskát, viszont van egy 1.5 éves kutyánk. hogy tudom hozzá szokatatni a macskát? meglehet a kutyának tanítani hogy csak azt a egy macskát tűrje meg?
köszi a segítséget.

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2013. October 06. #12136

Én Rinnyvel kell,hogy egyetértsek :) Kira utálta az utcabeli kóbor cicákat.Kergette volna őket meg folyton ugatta.Aztán Kirus 3éves volt amikor is anyum talált 3kiscicát.Mivel ott nem volt szive hagyni őket ezért hazahozta a 3picúrt.Kira nem bántotta őket.Sőt.Óvta vigyázta őket,tisztogatta is sokszor :D és mindig alig várta,hogy Kiengedjem a pöttömöket.Kettőt megtartottunk,akik lassan 3évesek lesznek.Szóval igenis van rá esély,hogy cicátok legyen.Fogadd meg Rinny tanácsát,és bármiféle nem kivánatos reakciót azonnal tilts meg.De a rakoncátlan kiscicát se hagyd szemtelenkedni a kutyáddal szemben,mert szerintem ez is fontos :) Esetleg csinálhatod azt is,hogy a cicust beteszed egy dobozba és bármikor amikor előveszed a kutyád előtt a cicust,adj a kutyádnak jutalomfalatot,igy a cica látványát kellemes élményhez fogja kötni :) Amit még elfelejtettem,hogy az első pár napban ne hagyd őket felügyelet nélkül.Sok sikert :)

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 06. #12135

nem értek egyet néhány előttem szólóval rinny 6-7 éves fekete német juhász volt és ő is előtte kergette a cicákat én azt csináltam hogy amikor hozzánk került a cica beraktam 1 macska hordozóba és abban többször kint a kutyáim között ha bántani akarták a dobozos cicát azonnal meg szidtam őket ha jók voltak megdicsértem aztán jött a következő lépés kicsit kivettem a cicát ölben és úgy simogattam hogy közben a kutyák ott voltak ha a cica nyugodt volt és a kutyák is akkor megsimogattam mindenkit ...majd jött a következő fázis biztonságos szájkosarat adtam a kutyákra és egy zárt térben letettem a cicát mindig hosszabb és hosszabb időre majd kimentem a házból és az ablakon keresztül figyeltem őket és ha gázos volt a helyzet közbeavatkoztam persze a szájkosár végig a kutyán volt ....mindent lehet szerintem csak nem minden megy simán és egyszerűen :) nálunk a saját cicussal sokáig tartott a barátság és utána lett másik cicánk maxy ..sok sikert kívánok neked és kutyádnak

Válaszolta Minciri gazdi (Zafír emlékére), 2013. October 06. #12121

Szerintem, fogd meg a macskát és vidd a kutya elé, de úgy, hogy ne tudja bántani. Mondogasd a kutyusnak, hogy ő a tiétek, és ne bántsa. Ha okos, és olyan a természete, akkor megtanulja, hogy a macsek is a családhoz tartozik.

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. October 06. #12132

A kérdező hozzászólása:

Nagyon barátságos és értelmes kutya. Köszönöm mindenkinek a tippeket. Benti macska nem lehet mert anyum nem engedi, de szerintem menni fog az összeszoktatás.

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. October 20. #12238

A kérdező hozzászólása:

Köszi szépen a segítséged! Megérkezett a kiscica és semmi galiba nem volt eddig. Már 1 hete itt van és szépen megvannak, de a szomszéd macskát ugyan úgy utálja továbbra is :D

Válaszolta mimaltan gazdi (Döme), 2013. November 15. #12366

Nekem, amikor megkaptam a cicusom, azt hittem, hogy gondok lesznek, mert egy 7 éves kutyánk volt akkor, aki csak egy éve lakott velünk. Előtte nem nevelte senki, arra ment amerre akart. Kicsit féltem, hogy bántani fogja, mert a szomszéd macskáit mindig megkergette. De lassanként hozzászoktattam és egy hónap múlva már együtt rohantak a kapuhoz, ha csengetett valaki. :D Szerintem minden csak nevelés kérdése.

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. October 06. #12131

sehogysem
ha már olyan nagy, és kergeti őket, sajna nincs sok esélyed

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 06. #12122

Egy németjuhász, aki már 1,5 éves nem hinném, hogy megszokná a cicát. Nagyon barátságosnak kell ahhoz lennie. (pl a mi kutyánk sem bántja a macskákat, sem a nyulat, tengerimalacot) Inkább legyen benti macska. Meg egy németjuhász nem olyan kicsi kutya, akit ha a macska kétszer orronkarmol akkor békénhagyja.