‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Cicerka gazdi (Cicerka), 2013. October 06. #2318

1 hónapos kutyust kaptam de vakarózik,

2.-án kaptam egy elárvult fiu kutyust, de mivel nem ideális helyen lehetett hát megfürösztöttem, de a szőre néhol kissé hiányos és testszerte, mintha korpás lenne. nagyon nem szeretném ha elpusztulna, de tehetetlen vagyok mi baja lehet. enni eszik de sokat nyüszit, vakarózik. mi baja lehet és főleg mi lehet rá a lehetséges orvoslás. köszönettel fogaok minden választ.
cicerka

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2013. October 13. #12194

Nekünk is egyszer ,volt a kutyánknak bolha allergiája.Az orvos egy folyadékot adott és azzal kellet megfűrdetni,nem is volt olyan drága,szerintem is orvoshoz kellene vinni,és akkor kiderűlne a valódi ok!!!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 06. #12134

szerintem is vidd el dokihoz az egyetemen van szülészet ahol az egy hónapos kölykökkel is foglalkoznak ..remélem az evés alatt még azt érted hogy eteted kutyáknak való tejpótló tápszerrel és nem junior tápot adsz neki vagy nem csak azt adsz neki mert ilyenkor még fontos az anyatej 5-6 hetes korban lehet elkezdeni felesben etetni az anyatej vagy esetedben tápszer mellé szilárd tápod
adni de ha bármiben nem vagy tisztában hívhatod a 0614784100 kérd a szülészetet majd ők segítenek neked sok szerencsét a kutyus felnevelésében !

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2013. October 06. #12133

lehetséges,hogy bolhás,és főleg ha allergiás a bolhákra.Sokan nem hallottak arról,hogy egy kutya allergiás a bolhákra(én se ameddig Cherry-nél ki nem derült,hogy ő is)nem ritkaság,és nagyon egyszerűen kezelhető,iylenkor vakarózik,Cherry még a szőrét is kirágta,és igen ilyenkor nyüszitenek is.
Szerintem ez a legvalószinűbb,de lehet atka,rüh,vagy allergiás valamire.

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. October 06. #12129

azonnal vidd el orvoshoz, ilyen fiatal kutyáknál gyakori az elhalálozás, bármien kicsi is a baj, ha nem kezelik végzetes is lehet...

Válaszolta Minciri gazdi (Mogyi Emlékére), 2013. October 06. #12123

Lehet, hogy bolhás vagy rühös.
Lehet, hogy allergiás valamire.
Lehet, hogy bőrgombája van.
A legjobb, ha dokihoz viszed!