‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Dorka9 gazdi (Leni), 2013. October 08. #2322

Mit lehet tenni?

A macskám, james néha csavarog, de csak fél napot. egyik nap kint ettem és úgy jött haza, hogy egy puskagolyó volt a fejébe. élt, nem volt semmi baja, de nem értem, hogy ki lőhette meg és mellesleg miért?? ő jó macska. nincs az utcán, csak havonta egyszer elmegy. szabad kilőni a macskákat? szlovákián élünk, de azt hiszem magyarországon is ugyan úgy van! :(

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. October 09. #12163

Amit tehetsz hogy ha még nincs ivartalanítva átesik rajta és többet nem engeded ki, mert lehet legközelebb nem lesz ilyen szerencsés hogy haza tud menni.
Tévhit hogy a benti macskák boldogtalanok, sokkal boldogabbak és jobban kötődnek az emberhez.

Válaszolta VeszettGazdi gazdi (Trutyi), 2013. October 09. #12160

Az maximum légpuska lövedék lehetett, mert ha rendes vadászpuskával lövik meg, akkor már biztosan nem jön haza!,,, és NEM, NEMENGEDÉLYEZETT háziállatra lőni! Az súlyos állatkínzásnak minősül, és ha bizonyítható akkor komoly JOGI következményei lehetnek!!
Rettenetesen gyűlölöm az ilyen embereket, sőt én magam nem is tekintem embernek az ilyet! Szomorú de sok efféle esettel találkozni! Vigyázz jobban a cicusodra ha tudsz, bár ők vannak olyan okosak, hogy arra valószínűleg többet nem megy magától......

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. October 09. #12156

A cicusod ki van herélve ??Ha még nincs akkor heréltesd ki sürgősen így nem hajtja majd a vére és nem fog elmászkálni otthonról!!!!sajnos néha a vadászok valóban vadnak nézik és kilövik az állatokat kutyákat macskákat őket nem lehet ezúton felelősségre vonni ha viszont valaki csak gonoszságból lövi ki a cicust ha tudod ki volt és van bizonyítékod is akkor perelheted De fontosabb hogy heréltesd ki a cicusod !!!!!!!!!!!!!

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. October 08. #12145

valóban nemszokták őket kilőni, az lehet, hogy bement az erdőbe, és egy vadász véletlenül a vad helyett meglőtte, amúgy hogy van, túlélte???
szzegényke