‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte VD001 gazdi (Hoki), 2013. October 15. #2335

Miért kakil be direkt a kutya?

Sziasztok!egy hónapja fogadtam be egy 5-6 éves körüli yorkit. nem tudom előtte milyen nevelést kapott.panelben lakunk, az első két hétben semmi gond nem volt a szobatisztasággal, mindig jelezte, mikor kell mennie és beállítottunk egy rendszert is a sétákba, ami neki is megfelelt.sokat foglalkozunk is vele, nagyon ritkán van egyedül itthon.kb egy hete minden nap bekakil a konyhába, pedig reggel kint is elvégzi.szinte erőlködik, és tudja, hogy rosszat tett, mert utána bebújik az ágy alá. amikor rajta kaptam, hogy próbálkozik, leszidtam, levittem, kakilt, megdicsértem, feljöttünk és fél óra múlva csak azért is odaerőszakolt pár foltot. mit csináljak vele?

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Barbi123 gazdi (goldi), 2013. October 15. #12221

szerintem a területét jelölgeti, vagy ha nem erről van szó, akkor lehet, hogy nem tanították meg kiskorában a szobatisztaságot, de ez a könnyebb eset, mert még ilyen korú kutyának is simán meglehet tanítani bármit.
ha viszont terület jelölés, akkor bizony szakértő tanácsát kell kérned, mert ez súlyos dominancia, ami de a kutyának, sem a gazdinak nem tesz jót.